CNADNR va plăti daune de un milion de euro unei persoane care şi-a pierdut o mână în accident rutier

A.C.
Miscellanea / 11 iunie 2014

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) dă asigurări că va respecta şi va aplica decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit căreia este obligată la plata unor daune morale în valoare de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier petrecut în 2006, potrivit surselor din presă.

"CNADNR a luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o va respecta şi aplica întocmai. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România îşi exprimă pe această cale compasiunea faţă de drama prin care trece victima", se menţionează într-un comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti daune morale de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, a decis, astăzi, definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR la Tribunalul Bucureşti, după ce a fost implicată într-un accident auto, iar această instanţă a decis, în aprilie 2013, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro. Decizia a fost atacată de companie, iar în noiembrie 2013 Curtea de Apel Bucureşti a scăzut suma la 200.000 de euro.

Georgiana Elena Ghegeliu a făcut recurs, admis astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că suma ce va fi plătită de CNADNR să fie de un milion de euro.

Accidentul în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Şoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers, iar autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului. Un fragment din parapet a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă la spital, iar medicii i-au amputat braţul drept.

În urma procesului deschis în justiţie, instanţa a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb