CNAIR: Peste 950 de utilaje de deszăpezire au acţionat pe drumurile naţionale şi autostrăzi noaptea trecută

Mina Irina
Companii / 13 decembrie 2016

Peste 950 de utilaje de deszăpezire au acţionat pe drumurile naţionale şi autostrăzi noaptea trecută

Un număr de 962 de utilaje de deszăpezire şi pentru răspândire de material antiderapant au acţionat pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, a anunţat, astăzi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

"Pe parcursul nopţii 12 decembrie/13 decembrie, au fost semnalate intensificări ale vântului în toată ţara, cu precădere în sudul Transilvaniei, Moldova şi Muntenia. De asemenea, au fost precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, vânt cu intensificări în majoritatea regiunilor. În aceste condiţii, precizăm că pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi s-a acţionat cu 962 autoutilaje şi s-au răspândit 6.369,5 tone de material antiderapant şi 1,2 tone CaCl", se arată în comunicat.

Compania subliniază că activităţile specifice de intervenţie pe timpul iernii au început în toate zonele din ţară şi se acţionează la nivelul tuturor direcţiilor regionale de drumuri şi poduri prin răspândirea de material antideparant. În prezent, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

"În zona de munte şi acolo unde stratul de zăpadă s-a aşternut deja, recomandăm echiparea maşinii cu cauciucuri de iarnă şi cu echipament specific de intervenţie în cazul unor evenimente nedorite", se mai arată în comunicat.

Compania de drumuri precizează, totodată, că, în condiţiile meteo amintite, respectarea regulilor de circulaţie şi a restricţiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială.

În acest caz, la recomandarea IGPR, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile naţionale şi autostrăzi, se impun următoarele: reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor. De asemenea, pe autostrăzi este interzisă oprirea pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice este obligatorie pornirea luminilor de avarie, echiparea cu vestă reflectorizantă şi amplasarea triunghiurilor reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

În prezent, se află în vigoare o informare meteo de vreme rea, emisă luni după-amiază de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă până marţi, la ora 14:00.

Potrivit meteorologilor, în acest interval, la munte, mai ales la altitudini mari, se preconizează că rafalele vor depăşi 80-90 km/h şi va fi viscol.

Totodată, în Moldova, Dobrogea şi Muntenia (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local, vântul va depăşi la rafală 50-60 km/h, viscolind trecător ninsoarea, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb