CNCAV: Vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani va începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii

G.B
Miscellanea / 7 ianuarie 2022

Vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani va începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie, imediat după sosirea dozelor de vaccin, au anunţat reprezentanţii CNCAV, potrivit Digi24.

CNCAV a făcut ieri, pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare, precizări legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Astfel, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Conform CNCAV, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât şi în cabinetele medicilor de familie.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS şi se vor putea face programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

"Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe în România după recepţionarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni", au precizat reprezentanţii CNCAV.

Potrivit acestora, riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani: "Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieţi, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populaţia nevaccinată fiind de 0,2 - 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vaccinarea copiilor = crimă mondială, pentru că afectează direct viitorul unor generații fără acceptul informat al acestora.

    Omenirea a devenit în uriaș lagăr terorist !! 

    1. Daca se astepta cu toate vaccinarile sa ajunga oamenii la varsta adulta pentru a incerca sa se obtina acceptul informat omenirea era inca in sec. XVIII-XIX cu controlul bolilor.

    Perfect. Asta este vestea pe care elevii din toata Romania o asteptau. Pentru ca ei se vor vaccina fiind cetateni responsabili. Si apoi vor primi burse de merit. Nu inveti de peste 9.5, nu iei bursa de merit. Dar daca te vaccinezi, poate ca vei lua incepand de la nota 8.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb