CNCD, sesizat de un deputat USR, în urma declaraţiilor făcute de Lia Olguţa Vasilescu

I.A.M.
Miscellanea / 18 noiembrie 2019

Lia Olguţa Vasilescu (Sursă foto: Twitter)

Lia Olguţa Vasilescu (Sursă foto: Twitter)

Deputatul USR Cristina Iurişniţi a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în legătură cu declaraţiile făcute de social-democrata Lia Olguţa Vasilescu referitor la preşedintele Klaus Iohannis.

"Am adus la cunoştinţă CNCD faptul că, în data de 16 noiembrie, în cadrul unei emisiuni televizate pe postul Antena 3, deputata social-democrată Olguţa Vasilescu a făcut declaraţii publice injurioase, xenofobe, discriminatorii, instigatoare la ură şi agresive cu privire la şeful statului. Această afirmaţie a venit în contextul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Bistriţa. Este incalificabil modul în care PSD înţelege să îşi construiască discursul public. Extremismul, grobianismul, agresivitatea şi lipsa de decenţă caracterizează de prea mult timp mesajele politice ale PSD, iar acest fapt trebuie sancţionat aspru de autorităţile competente", afirmă Cristina Iurişniţi, într-un comunicat al USR, informează Agerpres.

Conform sursei citate, afirmaţiile făcute de Lia Olguţa Vasilescu au caracter "penal şi contravenţional", contravenind atât Codului penal, care incriminează incitarea la ură, cât şi Ordonanţei de Guvern 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

"Am solicitat CNCD să dispună constatarea faptelor de natură contravenţională, a vinovăţiei doamnei Olguţa Vasilescu, precum şi sancţionarea acesteia. Totodată, am solicitat obligarea doamnei Olguţa Vasilescu să transmită scuze publice atât preşedintelui României, cât şi comunităţilor etnice care au fost profund lezate de afirmaţiile iresponsabile ale doamnei Olguţa Vasilescu. Îmi doresc ca prin hotărârile CNCD, precum şi prin intoleranţa societăţii cu privire la derapajele din discursul public al politicienilor să descurajăm astfel de manifestări publice, sancţionând cu fermitate orice formă de discurs public rasist, denigrator şi xenofob, care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului", subliniază Iurişniţi, potrivit sursei citate.

Lia Olguţa Vasilescu a scris, pe Facebook, că îşi cere scuze în mod public şi că nu a dorit, prin declaraţiile sale, să lezeze sentimentele comunităţii evreieşti. "Prin afirmaţia (...) 'domnul Klaus Iohannis cred că se vede deja şef de lagăr de concentrare şi reeducă acolo PSD-iştii' nu am vrut, sub nicio formă, să lezez sentimentele comunităţii evreieşti, care a fost cea mai afectată de crimele şi ororile perioadei naziste. Dacă cineva a înţeles alt lucru, îmi cer scuze public! Am vrut doar să apăr sentimentele a peste două milioane de membri şi simpatizanţi PSD care nu trebuie să fie consideraţi vinovaţi că votează cu un partid democratic! Dezbaterile electorale trebuie să aibă limite şi eu sunt prima care îmi cer scuze dacă se consideră ca s-a ajuns prea departe", a scris ea.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Se aude ca fostul ministru al finantelor pregateste o reclamatie similara impotriva actualului ministru al finantelor , care l-a comparat cu Al Capone.

    Olguta a dat putin numai cu oistea in gard la Craiova. Cere scuze in numele personal pentru ca vrea dezbatere civilizata. Nu a "absolvit" decit o banda la nivel de centura capitalei si inca se tine bine in pozitia de lider maximo al PSD.

    Fii barbata Olguta fata ! 

    1. Olguta e bataioasa si chiar ii sta bine. Pacat ca are un hau la capitolul cultura generala, ceea ce face ca toata energia care o mana in lupta sa provoace mari dureri de cap celor care o asculta. Asta s-a vazut mai ales in mandatul sau de ministru al muncii. Culmea e ca nici nu-si da seama, adica e autentica.

      johannis al vostru nu are HAU cand afirma ca nu este in confruntare cu pe se- de -ul ci este in razboi ,asta nu observati voi ca a afirmat ca extermina milioane de romani pe-se disti nici asta nu ati observat ,a afirmat ca s-a urcat cu picioarele pe capul nostru ,nimic nu observati ,intr-o zi fiecare isi primeste pedeapsa dupa cum face si gandeste !

      Stie.... sa munceasca cu schimbatorul de viteze de la excavator. Manelista pur singe, autentica !

      Mai bine ar tace si incet s-ar retrage din lumina publica. Asta daca ar avea un mic bun simt.  

      Asa ca gogoasa asta cu bunul simt s-o spuneti altora. "Bun simt cand ne convine noua". Ma rog e adevarat ca sunteti si cu m****, si cu altele LGBT, marijuana samd Si cand spun voi, e pentru ca in general pe la ziarul asta e plin de "liberali". Ma rog, le-a scapat faptul ca pe vremuri liberalii erau nationalisti (a se vedea sloganul dinainte de al Doilea Razboi). Deci astia de azi n-au nimic in comun cu ei. Decat numele.

      Dacă ai avea bun simț ai tâcea dumneata și nu ai contribui la grosolana propagandă iohannistă și antipesedistă (de fapt, după cum te exprimi, cred că nici nu ești o "persoană reală", un cetățean sincer și "nevinovat ", ci un profesionist al propagandei, cu misiune și punctaj de subiecte de acoperit, eventual și cu vocabular injurios recomandat etc.)

      A spune ca olguta e manelista nu e un neadevar. Informeaza-te. Vocabular injurios recomandat mi s-a format dupa ce am ascultat aceleasi manele pe care traseista le asculta.

      Nu fac nici un fel de propaganda pentru nimeni ci doar prefer sa scriu negru pe alb despre toti. Adica si Iohanis este un mare pervers cind spune de altii ca au case cind el insusi le-a dobindit prin cai dubioase.

      A fi curat si impartial in gindire si a vota in cunostinta de cauza vine dupa mult timp de lectura. Se pare ca biblioteca pe care o posezi e mult mai mica decit a mea. Asa ca citeste mai mult si ai sa taci exact ca mine, de fiecare data cind trebuie.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb