Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat ieri, 1 noiembrie, la Ateneul Român, cea de-a 31-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România", cel mai mare eveniment de recunoaştere a meritelor antreprenorilor şi promovare a celor mai performante întreprinderi din România, se arată într-un comunicat al CNIPMMR, remis redacţiei.
De-a lungul anilor, evenimentul "Topul Naţional al Firmelor Private din România", s-a bucurat de peste 30.000 de participanţi şi a premiat aproximativ 22.000 de firme în plen, potrivit sursei menţionate. Anul acesta, au intrat în analiza noastră 835.638 de firme, fiind realizate peste 7000 de clasamente naţionale generale (micro, mici, mijlocii, mari şi pentru nou înfiinţate), naţionale, pe domenii de activitate - cod CAEN (micro, mici, mijlocii, mari şi pentru nou înfiinţate) şi regionale generale (micro, mici, mijlocii, mari şi pentru nou înfiinţate), în funcţie de profitul brut (PB), cifra de afaceri (CA), productivitate şi performanţa globală în afaceri, arată datele comunicatului.
Conform sursei menţionate, în cadrul cuvântului de deschidere, preşedintele CNIPMMR, dl. Florin Jianu, a precizat: "Stimaţi antreprenori, bine aţi venit la cea de-a 31-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, 31 de ani de continuitate, de activitate intensă a întreprinderilor mici şi mijlocii şi de premiere a celor mai performanţi oameni de afaceri. Evenimentul înseamnă o recunoaştere a meritelor întreprinzătorilor români, dar şi o realizare a CNIPMMR şi a activităţii din acest an. După cum am transmis şi Guvernului, o reformă fiscală va fi eficientă în momentul în care va contribui la eradicarea economiei subterane şi concurenţei neloiale pentru întreprinzătorii corecţi din această ţară şi va merge într-o reformă profundă a administraţiei publice. Credem că în perioada următoare este foarte important să continuăm dialogul cu premierul României, cu preşedintele Senatului şi cu miniştrii Guvernului României pentru crearea unui pachet de susţinere a mediului de afaceri, atât pentru IMM-urile din ţară, cât şi pentru toţi cei afectaţi de războiul de la graniţa României. Anul 2024 va veni cu o serie de provocări şi sunt convins că împreună cu întreprinzătorii vom face faţă. Eu imi doresc pentru anul următor ca România să înceapă în sfarşit să joace rolul unui actor consistent şi însemnat la nivelul UE.
Vă felicit înca o dată pentru ceea ce aţi realizat în anul 2023, mă înclin în faţa dvs. şi vreau să vă mulţumesc că aţi fost alături de noi."
Potrivit CNIPMMR, în deschiderea evenimentului au avut intervenţii următorii speakeri: