CNIPMMR lansează proiectul "Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării"

A.D.
Comunicate de presă / 22 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) anunţă lansarea proiectului "Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării", o iniţiativă menită să sprijine integrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile şi să contribuie la combaterea sărăciei prin înfiinţarea de întreprinderi sociale în mediul urban din microregiunea Delta Dunării.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, primit la redacţie, proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 28 de luni (august 2024 - noiembrie 2026) şi este cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European+ în cadrul Programului Educaţie şi Ocupare 2021-2027.

Pentru acest program, au fost alocaţi 7.081.410,01 lei, din care 85% reprezintă contribuţia FSE+. Proiectul îşi propune formarea a 76 de persoane din microregiunea ITI Delta Dunării, care intenţionează să înfiinţeze întreprinderi sociale în mediul urban. În plus, se va oferi sprijin pentru finanţarea planurilor de afaceri pentru 20 de întreprinderi sociale selectate printr-o schemă de ajutor de minimis.

Potrivit comunicatului, grupul ţintă vizat îl reprezintă tineri cu vârsta între 30-35 de ani, şomeri, şomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piaţa muncii, persoane inactive. Printre beneficiile aduse participanţilor la activităţile proiectului se numără accesul la programe de formare de calitate, gratuite şi acreditate, schimbul de experienţă cu antreprenori sociali care au obţinut finanţare în proiecte similare, mentoratul acordat de antreprenori cu experienţă, transparenţa în acordarea finanţărilor pentru înfiinţarea a 20 de întreprinderi sociale în localităţi urbane din microregiunea ITI Delta Dunării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb