CNIPMMR: Mediul de afaceri românesc trebuie remodelat

Cosmina Capalău
Companii / 17 iulie 2010

CNIPMMR: Mediul de afaceri românesc trebuie remodelat

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) consideră că situaţia mediului privat cu capital autohton este una destul de dificilă, acesta având nevoie de o remodelare. Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR, a declarat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa, că 90% din ceea ce se concepe în economia românească se adresează firmelor mari, în timp ce "la firmele mici şi mijlocii, cu capital românesc, nu se gândeşte nimeni. Când o companie mare are pierderi de câteva mii de euro, nu se întâmplă nimic, dar pentru o firmă de dimensiuni mici, acest lucru poate duce la dispariţie", afirmă Ovidiu Nicolescu. Potrivit domniei sale, în România nu se ţine cont de specificitatea IMM-urilor.

"Ne uităm la TV ca să facem un plan de afaceri"

Nicolae Viţelaru, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Iaşi, a spus că lipsa de predictibilitate a mediului economic este una din cele mai mari provocări cu care se confruntă companiile, mulţi întreprinzători fiind nevoiţi să se uite încontinuu la televizor pentru a-şi putea face planul de afaceri.

În aceeaşi idee, un alt reprezentant al CNIPMMR, domnul Florin Jianu, a insistat asupra importanţei unei legi coerente şi aplicabile, mai ales în ceea ce-i priveşte pe tinerii întreprinzători.

"Străinii aşteaptă să pierdem banii europeni ca să-i poată folosi ei"

Situaţia societăţilor mici şi mijlocii este cu atât mai gravă cu cât fondurile europene disponibile se împuţinează cu fiecare an care trece, iar raportul de 1 la 10.000 care descrie rata de calificare a acestora pentru proiecte europene este un exemplu elocvent, după cum susţine domnul Viţelaru.

Mai mult decât atât, domnul Tibişor Marian Miron, vicepreşedinte al CNIPMMR, susţine că "străinii abia aşteaptă ca noi să pierdem banii alocaţi prin fonduri europene pentru ca ei să le poată folosi". Potrivit domniei sale, nu este o întâmplare că nu se aprobă cofinanţările.

Sute de mii de persoane şi tot atâtea firme sunt afectate de impozitarea drepturilor de autor

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, reprezentanţii CNIPMMR au adus în discuţie impactul modificărilor din Codul Fiscal, care fac referire la impozitarea drepturilor de autor. "Sute de mii de persoane şi tot atâtea firme vor fi afectate, şi vorbim aici de profesiile liberale", afirmă domnul Nicolescu. Potrivit domniei sale, singurul lucru care va fi obţinut prin această măsură nu va fi colectarea mai multor bani la buget, ci "mai multe ciubucuri pentru inspectorii fiscali".

Ana Bontea, directorul Departamentului Juridic şi Dialog Social al CNIPMMR explică: "drepturile de proprietate intelectuală sunt diferite de activităţile dependente, cu aport de capital. Noile modificări legislative nu fac decât să le trateze şi pe acestea la fel ca pe celelalte, ceea ce nu este corect, ca să nu mai vorbim de neclarităţile cu care au venit acestea la pachet", a concluzionat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb