C.N.S.L.R. Frăţia începe procedurile pentru declanşarea grevei generale

George Forcos
Politică / 1 noiembrie 2017

Sursă foto: cnslr-fratia.ro

Sursă foto: cnslr-fratia.ro

Actualizare 19:35 CNS Cartel ALFA solicită preşedintelui României să medieze conflictul dintre partnerii sociali şi Guvern

CNS Cartel ALFA a solicitat preşedintelui României, Klaus Iohannis, să medieze conflictul social dintre partnerii sociali şi Guvern, informează sindicaliştii prin intermediul unui comunicat de presă.

În documentul citat se precizează: "Cu asemenea ministru al muncii nu va fi restabilit în România respectul faţă de lucrători şi nici principiile muncii decente. Măsurile pe care le promovează acum, prin dezinformare şi minţind în toate datele pe care le prezintă public, prin dezinteresul pe care îl are faţă de lucrătorii din sectorul economic, prin gândirea feudală faţă de lucrători (oricum angajatorul face ce vrea în România cu lucrătorul) sunt împotriva lucrătorilor şi vor avea consecinţe grave, greu de estimat în amploarea lor, atât în plan social, dar şi economic".

De asemenea, sindicaliştii subliniază că ministrul Muncii a elaborat o lege a salarizării publice care, nu numai că nu rezolvă problema inechităţii şi dezechilibrului în interiorul sistemului bugetar, ci o adânceşte.

"(Ministrul Muncii, n.r.) a făcut nişte promisiuni exagerate şi bazate mai mult pe închipuiri decât pe realităţi economice şi este incapabilă de a îşi asuma greşelile, preferând să sacrifice un întreg sistem social, punând în pericol construcţia socială europeană, creată cu mari eforturi în decenii de dialog social şi luptă pentru drepturi sociale.", se precizează în comunicat.

(G.F.)

-----------

Biroul Operativ al C.N.S.L.R. - Frăţia a decis începerea procedurilor în vederea declanşării grevei generale, sindicatul precizând că este nemulţumit de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Conform sursei citate, printre nemulţumiri se numără faptul că vor scădea toate salariile, în principal în mediul privat, şi pierderea de locuri de muncă generate de modificările codului fiscal prin care se transferă plata contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale care generează lipsa unei protecţii reale ale angajaţilor, în forma actuală a Legii 62/ 2011, precum şi întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariate pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială de peste 4 luni.

"Confederaţia noastră reprezintă un număr de peste 500.000 de salariaţi din următoarele sectoare de activitate: energie, petrol, gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, agricultură, sănătate, învăţământ, administraţie publică, asistenţă socială. Greva generală vizează toate aceste sectoare de activitate. După strângerea semnăturilor Consiliul Naţional al C.N.S.L.R.- FRAŢIA va decide data declanşării grevei generale. Ne reafirmăm pe această cale disponibilitatea unui dialog real purtat în interesul salariaţilor pe care îi reprezentăm", se mai spune în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb