CNVM a amendat unul din acţionarii "Zimtub" Zimnicea

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iunie 2010

Comisia bănuieşte că în spatele companiei "Flamboyant Ventures" Ltd Belize se află omul de afaceri Ioan Niculae, care ocoleşte astfel obligaţia de a lansa o ofertă de cumpărare

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a dat o amendă de 2.500 de dolari companiei Flamboyant Ventures, înregistrată în Belize, unul din acţionarii "Zimtub" Zimnicea. Motivul amenzii este că aceasta nu a prezentat Comisiei structura acţionariatului său până la nivel de persoană fizică.

CNVM obligase la finele anului trecut compania din Belize să prezinte structura acţionariatului şi să precizeze dacă acţionează concertat cu alte persoane din acţionariatul "Zimtub", pentru a stabili dacă trebuie să facă ofertă de preluare la producătorul de tuburi de oţel.

"Flamboyant" nu a răspuns solicitării, motiv pentru care Comisia a decis să acorde o amendă de 5% din capitalul social, respectiv 2.500 de dolari. Sancţiunea de 5% din capitalul social al unei firme reprezintă valoarea maximă pe care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare o poate aplica. Amenda trebuie achitată în termen de 30 de zile, în această perioadă decizia putând fi contestată.

"În cazul în care amenda nu va fi achitată în termenul prevăzut, se vor lua măsuri în vederea executării silite. "Flamboyant Ventures" Ltd Belize are obligaţia ca în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea prezentei ordonanţe să depună documentele solicitate şi care nu au fost depuse la CNVM, respectiv structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică", se spune în ordonanţa CNVM.

De asemenea, CNVM susţine că va da o nouă amendă companiei din Belize cu o valoare cuprinsă între 0,5% şi 5% din capitalul social, dacă aceasta nu prezintă documentele solicitate. "Flamboyant" deţine 31,87% din acţiunile "Zimtub".

"Flamboyant" a cumpărat anul trecut acţiunile pe care le are la "Zimtub" de la compania "Interagro", controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, şi de la o persoană bănuită că acţionează concertat cu "Interagro". "Flamboyant Ventures" a intrat în acţionariatul "Zimtub" în luna aprilie a anului trecut, când a cumpărat 13,93% din acţiuni de la "Interagro". În urma acestei tranzacţii, participaţia "Interagro" a scăzut de la 37,12% la 23,19%, compania coborând astfel sub nivelul de la care este obligată să lanseze oferta de preluare.

Legislaţia în domeniul pieţei de capital prevede că dacă un acţionar deţine direct sau indirect, cu alte persoane cu care acţionează concertat, peste 33% din acţiunile unei societăţi listate, este obligat să lanseze o ofertă de preluare, astfel încât să ajungă la o deţinere de 100%.

În luna noimebrie a anului trecut, "Flamboyant" a cumpărat încă 17,94% din acţiunile "Zimtub" de la directorul general adjunct al firmei, Stelian Dragomir, majorându-şi participaţia la 31,87%. Comisia consideră, însă, că Dragomir acţionează concertat cu Interagro şi" Intergaz" la "Zimtub". Comisia i-a obligat pe aceştia să lanseze ofertă de preluare la producătorul de tuburi de oţel, deoarece deţineau împreună peste 33% din acţiunile "Zimtub". Întrucât nu s-au conformat, instituţia a amendat "Interagro" de trei ori, valoarea amenzilor ajungând la 54.600 de lei, şi a cerut din nou lansarea unei oferte. În acţionariatul "Zimtub" se mai regăseşte firma Inter Ferm Fântânele, din judeţul Teleorman, care are 25,87% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb