CNVM a aprobat delistarea "Azomureş"

R.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2012

Compania elveţiană "Ameropa Holding" a primit aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru delistarea producătorului de îngrăşăminte chimice "Azomureş" (simbol AZO), se arată într-un raport transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

"Azomureş" este deţinută în proporţie de 96,49% de traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale "Ameropa Holding", după ce această companie a reuşit să adauge, în urma ofertei publice finalizate pe 25 iunie, puţin peste 20 de procente din AZO, celor 75,8 procente pe care le achiziţionase de la acţionarii majoritari precedenţi. Pentru acest pachet de acţiuni, "Ameropa" a plătit 240,83 milioane lei.,

La depăşirea pragului de 95% din acţiunile unui emitent, deţinătorul poate cere, prin lege, delistarea companiei. Ca urmare, titlurile AZO, au fost, ieri, suspendate de la tranzacţionare.

Odată cu preluarea combinatului de la Tîrgu Mureş, compania elveţiană "Ameropa" a anunţat că, în următorii patru ani, va investi în retehnologizarea instalaţiilor de pe platforma "Azomureş" peste 200 de milioane de dolari.

"Azomureş" a încheiat prima jumătate a anului cu vânzări de 995,14 milioane lei, în creştere cu 13,99% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În primul semestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, veniturile societăţii au crescut cu 4,61%, la 1,012 miliarde lei. Rezultatul activităţii societăţii, la 30 iunie, s-a materializat într-un profit net de aproape 165,61 milioane lei, cu 1,45% mai mare faţă de cel de la 30 iunie 2011.

"Azomureş" Târgu Mureş este principalul producător de îngrăşăminte chimice din ţară. Anual, compania produce minim 1,2 milioane de tone de îngrăşăminte şi are în medie 2600 de angajaţi. Produsele "Azomureş" ajung la producători agricoli din Europa, Africa, China şi Statele Unite.

Ameropa deţine şi "Ameropa Grains" Constanţa, fosta "Comcereal Constanţa", pe care a delistat-o deja de pe piaţa Rasdaq.

Înainte de suspendare, acţiunile "Azomureş" se tranzacţionau la preţul de 2,13 lei/titlu, în creştere cu 0,28%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb