CNVM blochează de la tranzacţionare noile titluri SIF Transilvania încă două săptămâni

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 septembrie 2007

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) blochează de la tranzacţionare, pentru încă două săptămânii, începând cu 15 septembrie, acţiunile nou emise de SIF Transilvania, în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia actuală a CNVM prelungeşte interdicţia transferului celor 546 milioane acţiuni SIF Transilvania (SIF3) cu încă două săptămâni, începând cu data de 15 septembrie. Noile acţiuni ale SIF Transilvania sunt blocate de la tranzacţionare din data de 21 iulie, de când au fost încărcate în conturile clienţilor de către Depozitarul Central.

Acţionarii Societăţii de Inves­tiţii Financiare Transilvania (SIF3) au renunţat în aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, în favoarea primirii unei acţiuni gratuite, în cadrul majorării capitalului cu 54,6 milioane lei, până la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Întârzierea majorării capitalului social a survenit pe fondul procesului intentat de către Cocor SA, care a contestat modul de majorare a capitalului social al SIF Transilvania. Pe 2 iulie, Tribunalul Braşov a respins cererea Cocor, dând undă verde derulării majorării de capital. În instanţă situaţia majorării de la SIF Transilvania încă nu e încheiată, deoarece SIF Transilvania a făcut recurs la prima decizie a Tribunalului Braşov, care bloca majorarea de capital.

Deşi ulterior, pe 2 iulie, Tribunalul Braşov s-a pronunţat definitiv în favoarea derulării operaţiunii de majorare a capitalului, Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat în recursul înaintat de SIF Transilvania şi a admis doar în parte cererile aces­teia, blocând astfel o majorare care de fapt s-a efectuat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb