CNVM cere unui acţionar al Zimtub să transmită în cinci zile structura detaliată a acţionariatului

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a cerut firmei Flamboyant Ventures Ltd, cel mai mare acţionar al Zimtub, să transmită structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi să anunţe dacă sunt persoane prin care acţionează concertat în cazul Zimtub.

Firma din Belize Flamboyant Ventures Ltd şi-a majorat, la mijlocul lunii noiembrie 2009, cu aproape 18% participaţia în cadrul producătorului de ţevi Zimtub Zimnicea (ZIM), după ce fostul administrator al companiei, Stelian Dragomir, şi-a vândut aproape în întregime deţinerea.

În urma acestor schimburi de acţiuni, Flamboyant a ajuns la o deţinere de 31,88%, în timp ce Stelian Dragomir mai are, potrivit ultimelor raportări, 0,3% din acţiuni.

Dragomir, fost administrator al producătorului de ţevi, a fost avertizat la sfârşitul lunii octombrie de CNVM, alături de firma Intergaz , după ce Comisia observase că cei doi acţionari acţionau concertat împreună cu Interagro, pe baza unor tranzacţii realizate între ei şi a deciziilor identice luate de aceştia în trei dintre adunările generale de la Zimtub. Tot atunci, Interagro a fost amendată cu 15.600 lei, adică 1% din capitalul social.

Arbitrul pieţei constatase că fostul administrator al Zimtub, Stelian Dragomir, care deţinea 18,34% din capitalul societăţii, a transferat acţiuni Zimtub către Interagro şi Intergaz, prin intermediul aceleiaşi case de brokeraj, ceea ce arată concertarea, având în vedere că ordinele de vânzare, respectiv cumpărare au fost introduse în piaţă de cei trei la intervale foarte mici, de 1 secundă, respectiv 4 secunde.

De asemenea, cele două firme şi Stelian Dragomir au votat identic în adunările generale din 28 august 2008, 15 ianuarie 2009 şi 28 aprilie 2009, adunări în care s-au aprobat înfiinţarea unui SRL, vânzarea unor clădiri şi terenuri şi alegerea consiliului de administraţie.

Astfel, potrivit legii pieţei de capital, grupul format din Interagro, Intergaz şi Stelian Dragomir ar fi trebuit să facă ofertă publică de preluare la Zimtub încă de la jumătatea lunii iulie, deoarece deţin acţiuni reprezentând mai mult de 33% din drepturile de vot ale societăţii.

Producătorul de ţevi a încheiat primele nouă luni din 2009 cu un profit net de 217.125 lei (51.300 euro), după pierderile din aceeaşi perioadă a anului 2008, în contextul în care cifra de afaceri a companiei s-a dublat, la 31,71 milioane lei (7,5 milioane euro).

Zimtub are un capital social de 12,07 milioane lei, divizat în 4,83 milioane acţiuni, cu valoarea nominală de 2,50 lei. Potrivit ultimelor raportări, acţionarii principali ai Zimtub sunt Interagro SRL şi Intergaz SRL, care controlează împreună 33% din capitalul social, în timp ce Flamboyant Ventures Ltd deţine 31,87% din acţiuni. De asemenea, Inter Ferm Fântânelele controla 25,86% din acţiuni.

Ultima cotaţie a titlurilor Zimtub a fost de 1,13 lei/acţiune, înregistrată în şedinţa din 20 ianuarie a Bursei, ceea ce dă companiei o valoare de piaţă de 5,45 milioane lei (1,32 milioane euro). Zimtub se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ZIM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb