CNVM lezată de afirmaţiile Asociaţiei Brokerilor

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iulie 2008

CNVM lezată de afirmaţiile Asociaţiei Brokerilor

CNVM: "Atitudinea Asociaţiei Brokerilor pare a fi dictată de interesele personale ale unora dintre membrii acesteia".

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare s-a simţit lezată de comunicatul de presă al Asociaţiei Brokerilor considerând că este o atitudine de denigrare a activităţii membrilor şi personalului său şi, în consecinţă, a ţinut să lămureas­că lucrurile.

În conformitate cu prevederile Statutului CNVM (lege organică), Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare este o autoritate administrativă autonomă finanţată integral din venituri extrabugetare, nivelul maxim al cotelor şi tarifelor fiind stabilite prin lege, se arată într-un comunicat al CNVM.

Reprezentanţii CNVM menţionează că, potrivit standardelor europene şi internaţionale, autorităţii pieţei de capital trebuie să i se asigure o independenţă cât mai mare faţă de participanţii la piaţă, precum şi autonomia faţă de Guvern şi faţă de mediul politic în general.

Asociaţia Brokerilor a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare suspendarea de urgenţă a comisionului de 0,08% aplicat la valoarea tranzacţiei şi plătit de către cumpărător, dar şi revizuirea propriilor cheltuieli.

În replică, conducerea CNVM a declarat că "sistemul de salarizare practicat este corespunzător nevoilor de atragere şi fidelizare a unui personal cu înaltă calificare, cu atât mai necesar dacă se au în vedere deciziile importante pe care trebuie să le adopte CNVM".

Aceştia au adăugat că sistemul de salarizare asigură independenţa faţă de participanţii la piaţă şi faţă de entităţile autorizate şi supravegheate, iar veniturile membrilor şi personalului CNVM se află sub nivelurile practicate pe piaţa financiară şi sunt în concordanţă cu prevederile legii organice care reglementează activitatea CNVM.

O preocupare constantă a CNVM a fost diminuarea sub limita maximă prevăzută în lege a cotelor şi tarifelor percepute pentru operaţiunile de piaţă, dar, din păcate, nu a putut constata efectele acestor măsuri asupra costurilor percepute investitorilor, ci numai la nivelul rezultatelor financiare ale prestatorilor de servicii pe piaţa de capital, conform comunicatului transmis de CNVM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb