CNVM obligă SIF Oltenia să convoace acţionarii pentru a stabili dacă îl menţin pe Dinel Staicu în CA

(F.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2010

CNVM obligă SIF Oltenia să convoace acţionarii pentru a stabili dacă îl menţin pe Dinel Staicu în CA

CNVM a obligat Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) să convoace o AGA în care acţionarii să decidă dacă îl menţin pe Dinel Staicu în funcţia de preşedinte CA al societăţii, ca urmare a condamnării acestuia la patru ani de închisoare.

"Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia are obligaţia de a convoca, în termen de cel mult 60 de zile de la data emiterii prezentei Ordonanţe, Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii în vederea adoptării unei hotărâri cu privire la oportunitatea menţinerii doamnei Popescu Carmen Ioana şi a domnului Staicu Dinel în funcţia de administratori ai SIF Oltenia, în condiţiile inculpării celor doi administratori în dosarul penal 19797/300/2010 şi condamnării domnului Staicu Dinel de către Judecătoria Sectorului 4", se arată într-o ordonanţă emisă luni de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), citată de Mediafax.

Ordonanţa a fost publicată ieri pe site-ul Comisiei.

Autoritatea de reglementare şi supraveghere a pieţei de capital menţionează în ordonanţă că va solicita instanţei convocarea AGA în cazul în care Consiliul de Administraţie al societăţii de investiţii financiare nu îi va convoca pe acţionari.

CNVM a dispus, luni, şi convocarea AGA la firma Oltenia Grup Invest, controlată de SIF Oltenia, pentru a stabili dacă un membru CA Carmen-Ioana Popescu, fost consilier al preşedintelui SIF, va fi menţinută în funcţia de conducere. Popescu a fost aleasă şi în CA al SIF Oltenia în noiembrie 2008.

Judecătoria Sectorului 4 i-a condamnat, la jumătatea lunii iunie, pe Staicu şi pe fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor Ion Popescu la câte patru ani de închisoare cu executare şi la plata a peste opt milioane de lei, într-un dosar privind o fraudă de cinci milioane de euro.

În urma condamnării, CNVM l-a suspendat pentru două săptămâni pe Staicu de la conducerea SIF Oltenia, iar acesta şi-a luat concediu pentru două luni.

Staicu a făcut contestaţie la sancţiunea CNVM, sus­ţinând că decizia instanţei nu este definitivă, şi că a atacat-o cu apel. Comisia a respins însă contestaţia, argumentând că, în urma sancţiunii penale impuse de instanţă, Staicu nu mai îndeplineşte toate condiţiile de eligibilitate obligatorii pentru exercitarea funcţiilor de membru al consiliului de administraţie şi conducător al unei societăţi de investiţii financiare.

Preşedintele CA al SIF Oltenia a fost trimis în judecată în noiembrie 2006, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de el fiind inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR, Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Ca urmare a trimiterii în judecată, CNVM a solicitat CA al SIF Oltenia să convoace AGA, iar acţionarii să decidă dacă îl menţin pe Staicu în funcţiile de conducere. Acţionarii SIF Oltenia au hotărât în august 2008 ca Staicu să rămână la conducerea societăţii până când instanţa de judecată va emite o hotărâre definitivă.

Acţiunile SIF Oltenia erau cele mai lichide de la BVB în a doua parte a şedinţei de marţi, cu operaţiuni de 1,5 milioane lei, şi asigurau 43% din rulajul pieţei. Cea mai recentă tranzacţie cu aceste titluri a fost realizată la 1,23 lei, preţ cu 1,6% sub ultima cotaţie de luni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doar s-a vazut in 2008 ca Dinel ramane la sefie pana il ia moartea.

    Sefii sifoanelor vor pleca de la conducere numai dupa ce nu vor mai exista sifoanele sau doar daca mor. :)) 

    Cine poate sa dovedeasca actiunile concertate prin off-shore-uri? CNVM paseaza raspunderea la sifoane, iar ele ii dovedesc concertati numai pe cei care sunt pre corecti si anunta ca actioneaza concertat sau pe cei care le sunt contra sefilor de la sifoane.

    Mai bine il lasati pe Dinel in pace, s-asa o sa scape basma curata. 

    1. Dinel, acest om extraordinar!!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb