Co-fondatorul Xiaomi donează acţiuni în valoare de peste două miliarde de dolari unor organizaţii caritabile

J.P.
Internaţional / 16 iulie 2021

Co-fondatorul Xiaomi donează acţiuni în valoare de peste două miliarde de dolari unor organizaţii caritabile

Lei Jun, co-fondator al producătorului chinez de telefoane Xiaomi Corp., a decis să doneze un pachet din acţiunile sale, cu o valoare de 2,2 miliarde de dolari, unor organizaţii caritabile, alăturându-se altor şefi de companii chineze din sectorul tehnologiei care au făcut donaţii similare pe fondul atenţiei sporite a autorităţilor chineze, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit unor documente remise către bursa de la Hong Kong, în data de 13 iulie anul curent, Lei Jun a donat 616 milioane acţiuni clasa B către Xiaomi Foundation şi Lei Jun Foundation, care pe baza cotaţiei înregistrată vineri la închiderea bursei aveau o valoare de 2,2 miliarde dolari.

Prin această donaţie, Lei Jun, a cărui avere este evaluată la 25,7 miliarde de dolari, se alătură omologilor săi de la ByteDance Ltd., Zhang Yiming şi Meituan, Wang Xing care au decis la rândul lor să doneze o parte din averea lor unor cauze caritabile.

În ultimele luni autorităţile chineze şi-au sporit atenţia asupra companiilor din tehnologie şi asupra averilor strânse de fondatorii acestor companii, pe măsură ce Beijingul a demarat o campanie asupra giganţilor internetului şi a influenţei lor asupra vieţii de zi ci zi din China.

Vineri, acţiunile Xiaomi au înregistrat un salt de 4,8% la bursa de la Hong Kong după ce firma de cercetare de piaţă Canalys a estimat că firma chineză a devansat Apple Inc. devenind al doilea mare producător mondial de smartphone, în condiţiile în are livrările constructorului chinez au crescut cu 83% în al doilea trimestru al acestui an.

Într-o scrisoare trimisă vineri angajaţilor Xiaomi, Lei Jun le-a mulţumit pentru eforturile lor care au permis firmei cu o vechime de doar 11 ani să atingă o "victorie strategică", adăugând că Xiaomi trebuie să îşi consolideze poziţia de al doilea producător mondial de smartphone.

Până acum Lei Jun nu a fost afectat de campania demarată de autorităţile chineze împotriva şefilor de companii din tehnologie, campanie care a determinat grupul Ant Group Co., deţinut de Jack Ma, să amâne o listare publică iniţială a companiei de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd. şi să plătească o amendă record de 2,8 miliarde dolari.

De asemenea, fondatorul companiei de livrare de mâncare Meituan, Wang Xing, a donat şi el luna trecută un pachet de acţiuni în valoare de 2,3 miliarde de dolari, în condiţiile în care este vizat de o anchetă a autorităţii pentru concurenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb