Coca Constantinescu, ASF: "Constatăm că listările duale nu mai reprezintă un avantaj"

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2016

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va avea un impact direct şi imediat asupra pieţelor financiare aflate sub supravegherea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă deja se resimt dezavantajele listării duale pentru companii româneşti listate atât pe piaţa de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra, însă pot apărea şi oportunităţi de relocare a unor investiţii, susţine prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu.

"Piaţa de capital este cunoscută ca fiind cel mai sensibil barometru al evoluţiilor sociale şi politice în contextul globalizării", a declarat, miercuri, Coca Constantinescu, citat de Agerpres. Domnia sa a continuat: "Piaţa de capital românească apreciem că nu este afectată astăzi de Brexit. Aceasta are o lichiditate scăzută, investitorii instituţionali români deţin o cotă importantă din capitalul tranzacţionat, ceea ce înseamnă că Brexit-ul ar putea nu în ultimul rând să implice o serie de oportunităţi pentru piaţa de capital din România prin eventuala relocare a unor investiţii de capital, în contextul existenţei unei singure reglementări europene a pieţelor financiare. De menţionat este faptul că listările duale, ceea ce iniţial păreau un mare avantaj, astăzi constatăm că nu mai reprezintă un avantaj pentru companiile listate atât la Bucureşti, cât şi la Londra. Am constatat în ultimele zile că, la Londra, aceste companii au avut o lichiditate mult mai scăzută decât la Bucureşti, iar volatilitatea a fost mai mare".

Nici piaţa asigurărilor nu va fi afectată în mod direct de rezultatul votului din Marea Britanie, susţine oficialul ASF.

"În primul rând, asigurătorii români nu activează pe piaţa din Marea Britanie, nu avem asigurători din Marea Britanie care activează pe piaţa românească, iar marea majoritate a asiguraţilor sunt asiguraţi în România. Dar evident că nu sunt excluse anumite influenţe indirecte şi mă refer aici la piaţa reasigurărilor, la parteneriatele existente între companii de asigurări din România şi mari reasiguratori care activează pe piaţa Marii Britanii", a subliniat prim-vicepreşedintele ASF.

Şi piaţa pensiilor private este ferită, deocamdată, de efectele Brexit-ului.

"Pentru piaţa pensiilor private se poate constata menţinerea rezilienţei acestui sector financiar datorită investiţiilor prudente şi conservatoare ale fondurilor de pensii private. 66% din activele aferente fondurilor de pensii private Pilonul II şi 64% pentru Pilonul III sunt investite în titluri de stat româneşti. De asemenea, până la 93% dintre investiţii sunt realizate pe piaţa românească, unde constatăm că nu există o volatilitate similară cu cea care există astăzi pe piaţa Marii Britanii", a explicat Coca Constantinescu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb