Societatea "Cocor" Bucureşti a renunţat miercuri la cererea prin care a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului cu societatea de investiţii financiare SIF3 Transilvania, potrivit unui raport al SIF Transilvania remis joi Bursei de Valori Bucureşti.
Hotărârea Curţii de Apel Braşov de anulare a majorării capitalului social al SIF3 Transilvania, decisă de acţionari în aprilie 2007, este suspendată până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa asupra recursului declarat de SIF Transilvania.
Prin încheierea dată în şedinta Camerei de Consiliu, de luni, 9 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a "admis cererea de suspendare până la soluţionarea cererii de suspendare în recurs", iar această hotărâre este irevocabilă.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare /CNVM/ a emis o ordonanţă prin care a blocat din nou, începând de luni, 9 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, pachetul de peste 546 milioane acţiuni emise de SIF3 Transilvania, după majorarea de capital din primăvara anului 2007.
Autoritatea de supraveghere a luat această măsură pentru că litigiul dintre SIF Transilvania şi unul dintre acţionarii săi, societatea Cocor SA, care a contestat în instanţă majorarea de capital, nu este încă finalizat.
Conform unei hotărâri a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor /AGEA/ SIF Transilvania din aprilie 2007, capitalul social a fost majorat prin emiterea de acţiuni gratuite care urmau să intre în posesia deţinătorilor de titluri SIF3, însă Cocor SA a contestat în instanţă această decizie pe motiv că nu au fost îndeplinite condiţiile statutare pentru cvorum la AGEA.
La sfârşitul lunii aprilie 2007, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SIF3 Transilvania a aprobat majorarea capitalului social, de la 54,6 milioane lei, până la un nivel dublu, de 109,2 milioane lei.