Codebreakers - Profesioniştii în securitate cibernetică au dificultăţile cele mai mari cu ingineria inversă

T.B.
Companii / 31 iulie 2023

Codebreakers - Profesioniştii în securitate cibernetică au dificultăţile cele mai mari cu ingineria inversă

Cea mai recentă competiţie Codebreakers, organizată de Kaspersky în rândul specialiştilor în securitate cibernetică din peste 35 de ţări, a dezvăluit că ingineria inversă este cea mai complexă sarcină realizată de practicienii InfoSec, potrivit unui comunicat de presă transmis pentru bursa.ro.

Potrivit Information Systems Security Association (ISSA) şi firmei de analiză a industriei Enterprise Strategy Group (ESG), majoritatea profesioniştilor din domeniul securităţii afirmă că deficitul de competenţe în domeniul securităţii cibernetice nu s-a îmbunătăţit în ultimii ani, din contră, s-a agravat. Pentru a-i ajuta pe profesioniştii din domeniul InfoSec să-şi îmbunătăţească competenţele, Kaspersky derulează în permanenţă cursuri de formare pentru experţi, atât online, cât şi offline, organizând bootcamps şi ateliere de lucru, transmite sursa citată.

În iunie 2023, Kaspersky a organizat o competiţie de securitate cibernetică, numită Codebreakers, la care au participat peste 550 de persoane din 35 de ţări, printre care Franţa, Germania, SUA, Rusia, Brazilia, China, India, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia şi altele. Aceasta a fost concepută pentru a testa diferite abilităţi complexe ale profesioniştilor din domeniul InfoSec într-un interval de timp limitat şi pentru a le dezvălui punctele forte, dar şi pe cele slabe, se mai arată în comunicatul de presă.

Experţii de la Kaspersky Global Research and Analysis Team au stabilit o serie de provocări în materie de securitate cibernetică, în trei direcţii diferite: Threat Hunting with Yara, Reverse Engineering şi Incident Response. Conform sursei citate, participanţii au avut de analizat un scenariu de atac asupra unei reţele corporative şi de colectat dovezi; să scrie reguli Yara pentru detectarea programelor malware; să facă reverse engineering unui program şi să-i descopere secretele prin spargerea APK obfuscator, antrenarea unui model de învăţare automată, verificarea unui sistem de operare securizat etc.

Doar 18 participanţi au reuşit să rezolve toate sarcinile. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de practicienii InfoSec din Republica Cehă şi Coreea de Sud.

Conform statisticilor concursului, cele mai complicate sarcini pentru participanţi au fost legate de ingineria inversă, pentru care aveau nevoie de cunoştinţe specifice de programare de sistem, caracteristici ale arhitecturilor x86 şi ARM şi abilităţi practice de lucru cu dezasamblatoare (de exemplu, IDA Pro, Ghidra) şi depanatoare (de exemplu, x64dbg/WinDBG/OllyDbg).

Participanţii care au rezolvat cel mai rapid sarcinile au lucrat cu Yara, unul dintre cele mai cunoscute şi populare instrumente în rândul celor care analizează coduri periculoase şi, prin urmare, au avut nevoie de mai puţin timp.

"Am încercat să concepem sarcinile CTF cât mai apropiate de provocările din realitate, cu care se confruntă zilnic profesioniştii InfoSec. Participanţii au fost nevoiţi să îşi aplice cunoştinţele într-o gamă vastă de situaţii, de la nivelul de începător la cel expert, testându-şi pregătirea pentru a face faţă ameninţărilor cibernetice avansate în scenarii viitoare.", spune Dan Demeter, Senior Security Researcher la Kaspersky.

Drept premiu, câştigătorul a primit acces gratuit la unul dintre cursurile Kaspersky Expert Training, iar ceilalţi au beneficiat de o reducere considerabilă pentru orice program de training, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb