COMISAR EUROPEAN: "Urmărim cu atenţie situaţia presei din România"

F.A.
Internaţional / 8 decembrie 2013

Comisia Europeană (CE) urmăreşte cu atenţie situaţia presei din ţara noastră, în special prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a declarat comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, conform surselor de presă.

Astfel, oficialul a răspuns unei interpelări din partea unui europarlamentar slovac din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor.

Domnia sa a menţionat: "Comisia urmăreşte cu atenţie situaţia din România, în special prin intermediul MCV. Cel de-al doisprezecelea raport MCV a fost publicat la 30 ianuarie 2013. Raportul reaminteşte necesitatea unei revizuiri a standardelor existente pentru a proteja media liberă şi pluralistă, asigurând în acelaşi timp căi de atac eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale persoanelor şi a presiunilor şi intimidărilor nejustificate din partea media împotriva instituţiilor judiciare şi anticorupţie".

Potrivit comisarului european, raportul MCV subliniază rolul CNA în a preveni astfel de atacuri ale media şi a necesităţii de a-şi stabili un Cod de Conduită.

Pe de altă parte, Neelie Kroes reaminteşte că Bruxelles-ul are competenţe limitate în ceea ce priveşte libertatea de exprimare, întrucât Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii "se aplică statelor membre doar când este vorba de implementarea legislaţiei Uniunii Europene", mai arată sursele de presă.

Europarlamentarul Monika Fla±íková Beòová a întrebat Comisia Europeană, în luna octombrie, ce poate face pentru a rezolva "situaţia dificilă" din ţara noastră, unde au fost înregistrate "atacuri periculoase asupra libertăţii media". Conform surselor citate, oficialul dădea ca exemplu faptul că, în luna iulie, DNA a demarat o anchetă asupra unei televiziuni şi a angajaţilor săi. Totodată, Beòová mai preciza că, în România, media a fost identificată "ca o ameninţare la securitatea naţională".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Libertatea presei TREBUIE sa se opreasca inainte de a incepe evaziunea fiscala, traficul de influenta, santajul etc. Ceea ce presa face in Romania nu este acceptabil nicaieri iar oamenii din presa care apeleaza la pastfel de practici sunt in primul rand sanctionati de colegii lor cinstiti. Cum sa inteleaga un reporter de la Realitatea ce taxe platesc eu pe salariu cand el nu plateste mai nimic, circula cu masina inmatriculata pe fundatie si locuieste intr-un apartament luat printr-un credit "promotional". Ce mai intelege reporterul ala din realitate?. El o face pe Nellie Kroes sa faca trafic de influenta pentru el, pentru ca lui Kroes nici prin cap nu ii trece pe cine si impotriva a ce apara de fapt...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb