COMISARUL EUROPEAN AL SĂNĂTĂŢII: ''UE este pregătită pentru eventualitatea injectării unei a troia doze de vaccin Pfizer/BioNtech''

G.U.
Internaţional / 9 iulie 2021

''UE este pregătită pentru eventualitatea injectării unei a troia doze de vaccin Pfizer/BioNtech''

Uniunea Europeană este "pregătită" pentru eventualitatea de a-şi imuniza populaţia cu o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNtech împotriva COVID-19, pe care fabricanţii săi o propun, a afirmat astăzi comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, Stella Kyriakides, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Suntem deja pregătiţi pentru cazul în care va fi nevoie, atât la nivel european, cât şi în termeni de strategie europeană" de achiziţie comună şi de distribuire a vaccinurilor, a declarat comisarul în cadrul unei conferinţe de presă de la Madrid alături de ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias.

"Lucrăm la acest lucru în continuare, dar decizia în această chestiune se va baza pe ştiinţă", a explicat Stella Kyriakides.

Echipa sa "lucrează constant cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) pentru a adopta o poziţia în viitoarele săptămâni sau luni", a adăugat ea.

În pofida progresului campaniei de vaccinare în UE (65% dintre cetăţeni au primit o primă doză, 47% pe amândouă), comisarul cipriot a avertizat că Europa este "într-o situaţie foarte fragilă din cauza creşterii numărului de cazuri pe care o constatăm în numeroase state membre din cauza variantei Delta". "Nu este momentul pentru relaxare", a insistat ea.

Joi, laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vor înainta "rezultate încurajatoare ale testelor în curs pentru o a treia doză de vaccin actual" autorităţilor de reglementare din SUA şi Europa, notează sursa citată.

Cele două companii consideră că o treia doză ar putea întări nivelul de anticorpi împotriva virusului şi împotriva variantei Delta, foarte contagioasă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. UE e pregatita, turma oilor vaccinate este de asemenea pregatita, in schimb oamenii sanatosi la cap, adica nevaccinatii, le vor spune pas! Oricum, procentele alea de 65% si 47% sunt masluite 100% pt propaganda!

    O fi UE pregătită dar oamenii liberi resping categoric orice demers de tip totalitar pe planetă, cum ar fi înțeparea populației cu seruri experimentale și promovarea din bani publici a unui astfel de experiment hitlerist derulat la scara planetară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb