COMISARUL EUROPEAN PENTRU ENERGIE, MIGUEL CANETE:  "BRUA este fundamentală pentru CE şi este important ca gazele să ajungă în Austria"

R.R.
Materii Prime / 2 aprilie 2019

Miguel Arias Canete (Sursa foto: Twitter)

Miguel Arias Canete (Sursa foto: Twitter)

Miguel Arias Canete: "Gazul reprezintă resursa-punte dintre combustibilii fosili, şi energia regenerabilă"

Conducta BRUA este fundamentală pentru Comisia Europeană şi este important ca gazele să ajungă în Austria, indiferent de ruta care va fi decisă, a declarat ieri, la Bucureşti, comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Canete, citat de Agerpres.

Domnia sa a declarat: "BRUA este un proiect fundamental pentru Comisia Europeană, pentru că va permite gazelor naturale să ajungă din Bulgaria şi România în Ungaria şi Austria. Momentan, nu discutăm despre modul cum ajunge gazul în Ungaria, ci discutăm cum ar putea ajunge gazul în Austria şi există păreri împărţite în Guvernul ungar cu privire la care este ruta cea mai bună, una dintre ele sau cealaltă, cea prin Slovacia. Pentru Comisie, important este ca acest proiect să se realizeze".

Oficialul european a precizat că porţiunea de conductă de pe teritoriul României se află, deja, în stadiul de construcţie.

Miguel Arias Canete a afirmat: "Deocamdată, faza 1 proiectului este deja în acţiune şi sperăm că va fi finalizată, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Vom continua să susţinem acest proiect şi suntem în permanentă legătură cu guvernele, cu operatorii de transport, cu toată lumea, pentru a putea găsi o soluţie rapidă. Siguranţa aprovizionării cu energie şi diversificarea rutelor şi a furnizorilor este o prioritate a Comisiei Europene, iar pentru ca Europa Centrală şi de Sud-Est să aibă siguranţa trebuie să avem mulţi astfel de interconectori".

Comisarul a precizat că gazul reprezintă resursa-punte dintre combustibilii fosili, la care Europa vrea să renunţe, şi energia regenerabilă, care va fi viitorul.

"Credem că este un proiect fundamental, pe care îl vom continua să-l susţinem şi înţeleg că toate ţările sunt interesate. Poate că există păreri împărţite în legătură cu ruta finală, dar sunt sigur că se va ajunge la o concluzie. Am discutat foarte mult despre acest proiect în ultimele două zile, în diferite contexte, dar toată lumea este pe deplin angajată pentru realizarea şi finalizarea acestui proiect", a continuat domnia sa.

Interconectorul de gaze BRUA va asigura furnizarea gazelor pe ruta Bulgaria-România-Ungaria-Austria.

Faza I prevede construcţia pe teritoriul României, pe ruta Podişor-Recaş, şi are termen de finalizare decembrie 2019. Proiectul are o valoare de 478 de milioane de euro, din care 180 de milioane de euro sunt bani europeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb