COMISIA EUROPEANĂ: Acord preliminar pentru fuziunea Chimcomplex - Oltchim

A.M.
Companii / 26 iulie 2018

Acord preliminar pentru fuziunea Chimcomplex - Oltchim

Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene a emis recent Scrisoarea de Confort privind procedura de vânzare a activelor Oltchim SA de către Chimcomplex Borzeşti. Aşteptată de 6 luni, scrisoarea confirmă că termenii şi condiţiile care stau la baza actualului proces de vânzare nu indică o posibilă continuitate economică între Oltchim SA şi cumpărătorii activelor, Chimcomplex Borzeşti, trimiţând astfel un semnal de aprobare şi de încredere în tranzacţie mediului financiar european.

În ultimele două luni s-au finalizat auditurile şi rapoartele de Due Diligence făcute de PricewaterhouseCoopers (P.W.C) şi Jacobson Londra şi au fost oferite potenţialilor finanţatori, care în următoarele săptămâni vor face ofertele angajante, conform comunicatului remis Redacţiei.

"Încheierea cu succes a acestei tranzacţii este de importanţă capitală pentru relansarea industriei chimice din România, având ca obiectiv integrarea şi dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din industria chimică românească şi din Europa de Sud Est." spune Virgiliu Băncilă, preşedinte CA Chimcomplex.

Ne referim aici la: procesarea gazelor, unde România excelează, la consumul de energie electrică ce se produce în ţară (acum exportăm energie electrică din lipsă de consumatori mari industriali) şi la miile de locuri de muncă. Vom reconstrui, în sfârşit, mândria de a fi chimist în România prin salarii decente, asigurate de invesţiile ce vor urma, respectiv 117 milioane euro în primii 3 ani după achiziţia Oltchim şi de 450 milioane euro începând cu anul 4", a încheiat şeful CA de la Borzeşti.

Dat fiind tipul de tranzacţie finalizarea finanţării acestei fuziuni este asistată de către senior advisorul Deloitte Londra. Reprezentanţii Chimcomplex au avut săptămânile trecute o serie de întâlniri de succes la Londra cu investitori cu experienţă în domeniu şi în astfel de tranzacţii în zona Europei de Est, iar în curând întregul proces de finanţare va fi finalizat.

Compania Română de Chimie va integra platformele industriale de la Chimcomplex Borzeşti şi Oltchim Râmnicu Vâlcea după încheierea tranzacţiei de cumpărare de către Chimcomplex Borzeşti a grupelor de active 1-5 şi parţial 7 de la Oltchim.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Binecuvantare a vanzarii, apare Compania Romana de Chimie dar aceasta stire de ce e tratata ca o stire de can can?

    De ce nimeni nu trateaza intrebarea ce se intampla cu actionarii minoritari ai Oltchim? 

    1. Inca nu ai inteles ca nu exista actionari minoritari si nici majoritari! O companie care are datorii mai mari decat pretul primit de la cumpartor inseamna un mare zero pe actiunile, din pacate inca, tranzactionate pe BVB. ....

      Sfat? Daca ai actiuni OLT sa vinzi la orice pret si esi cat poti de repede !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb