Comisia Europeană propune creşterea cu 2% a cotelor de lapte, din aprilie 2008

C.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 decembrie 2007

Comisia Europeană propune creşterea cu 2% a cotelor de lapte, din aprilie 2008

Comisia Europeană (CE) a propus creşterea cu 2% a cotelor de lapte, începând cu 1 aprilie 2008, suplimentarea de 2,84 de milioane de tone urmând să fie repartizată egal celor 27 de state membre, a informat, ieri, CE. Potrivit sursei citate, suplimentarea cu 2% a cotelor de lapte este motivată de creşterea cererii atât în Uniunea Europeană, cât şi pe piaţa mondială.

"În ultimul an, am asistat la o creştere dramatică a preţurilor la lapte şi la o creştere din ce în ce mai intensă a cotelor. În următorii ani, cererea de produse lactate cu o valoare adaugată ridicată, în special la brânzeturi, va continua să crească atât în Europa, cât şi în lume. Trebuie să le asigurăm agricultorilor mijloacele necesare pentru a satisface această cerere cres­cută", a declarat comisarul european pentru agricultură Mariann Fischer Boel.

Propunerea CE de creştere a cotei a ţinut cont şi de un raport privind perspectivele sectorului produselor lactate din Uniunea Europeană.

"Conform analizei Comisiei, între 2007 şi 2014, o cantitate suplimentară de aproximativ opt milioane de tone va trebui furnizată pentru a face faţă cererii interne în creştere, în special pentru producţia de brânzeturi. Între timp, perspectivele pe piaţa mondială sunt pozitive, produsele alimentare din Uniunea Europeană înregistrând o cerere cres­cută în special pe pieţele emergente. În cazul în care cotele nu ar fi adaptate, UE nu ar putea beneficia de creşterea cererii şi de nivelurile sănătoase ale preţurilor", se precizează în comunicatul CE.

Dacă propunerea CE va fi aprobată, de aceas­tă suplimentare va beneficia şi Româ­nia, cota de lapte ajungând de la 3 milioane de tone, în prezent, la 3,11 milioane de tone.

Conform negocierilor cu Uniunea Europeană, Româ­nia are dreptul să realizeze trei milioane de tone de lapte pe an, iar dacă depăşeşte cota, va fi penalizată şi va plăti o taxă de 278,3 euro pentru fiecare tonă de lapte realizată peste cotă. În egală măsură, în cazul în care cantitatea de lapte produsă este mai mică decât cota, Româ­niei i se va diminua cota de lapte pentru următorii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb