Comisia parlamentară a SRI, vizită în Franţa

T.R.
Internaţional / 15 octombrie 2018

Claudiu Manda (sursa foto: Facebook)

Claudiu Manda (sursa foto: Facebook)

O delegaţie a Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, condusă de senatorul Claudiu Manda, a efectuat în perioada 10 - 12 octombrie o vizită de lucru în Republica Franceză, pentru consultări cu comisia omoloagă din Senatul francez.

Programul a inclus întrevederi cu vicepreşedintele Senatului francez, senatorul Philippe Dallier, cu preşedintele Comisiei naţionale de control al tehnicilor de informaţii, Francis Delon, precum şi cu preşedintele Delegaţiei comune privind serviciile de informaţii din Parlamentul francez, deputatul Yael Braun-Pivet, Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis, astăzi, Agerpres.

"Discuţiile au vizat, cu precădere, schimbul de experienţă cu privire la cele mai bune practici în domeniul controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii, legislaţia referitoare la modul de funcţionare şi atribuţiile acestora, reglementările privind controlul lor, cu accent pe modificările legislative din Republica Franceză, necesare adaptării la realităţile tehnologice, precum şi necesitatea actualizării legislaţiei române în acest domeniu. A fost evidenţiată importanţa respectării prevederilor constituţionale şi legale referitoare la drepturile şi libertăţile persoanelor, în desfăşurarea activităţii serviciilor în domeniul siguranţei naţionale", se precizează în comunicat.

În cadrul întrevederii cu vicepreşedintele Senatului francez, Philippe Dallier, a fost subliniat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale dintre cele două state, un rol important avându-l ritmul şi frecvenţa contactelor parlamentare din acest an.

"Au fost amintite în context prezenţa preşedintelui Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, la primul Summit parlamentar al Formatului Bucureşti (B9), în aprilie anul acesta, la Reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa, în luna iunie, precum şi importanţa vizitelor oficiale în România a celor două grupuri de prietenie din Adunarea Naţională şi din Senat. A fost salutat debutul Sezonului România - Franţa, de luna viitoare, un bun prilej de a prezenta publicului francez România de azi: o ţară modernă, profund europeană, îndreptată spre viitorul comun", informează sursa citată.

Totodată, partea română a subliniat importanţa sprijinului Republicii Franceze în vederea aderării României la Schengen, în contextul îndeplinirii de către ţara noastră a tuturor cerinţelor tehnice în acest sens.

Din delegaţie au făcut parte deputatul Marian Cucşa - vicepreşedintele comisiei, deputatul Csoma Botond - secretarul comisiei, deputatul Oana Florea şi senatorul Ioan-Cristian Chirteş, membri ai comisiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb