COMISIA PARLAMENTARĂ DE CONTROL A SRI: Serviciul a transmis 115 note vizând infecţiile din spitale şi doar 4 despre Hexi Pharma

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 18 mai 2016

Serviciul a transmis 115 note vizând infecţiile din spitale şi doar 4 despre Hexi Pharma

Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a analizat documentele oficiale transmise de SRI privind criza din sănătate şi a constatat că între anii 2011 - 2016 instituţia a pus la dispoziţia factorilor de decizie de la nivel central 115 documente de informare despre infecţiile intraspitaliceşti, unele dintre acestea vizând şi acţiuni ale unor societăţi comerciale, inclusiv ale Hexi Pharma, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Comisia a analizat documentele oficiale transmise de SRI, ajungând la următoarele concluzii: pe durata anilor 2011-2016, perioadă vizată de verificările Comisiei, "SRI a derulat o activitate continuă şi consecventă de informare a beneficiarilor legali din plan central şi local".

"Precizăm că SRI gestionează, în cadrul preocupărilor privind securitatea naţională, o serie de proiecte de securitate care însumează 112 obiective. Obiectivul de prevenire/contracarare a afectării grave a dreptului la ocrotirea sănătăţii constituie unul dintre cele 112. În planul acţiunii preventive realizate de SRI, pe durata anilor 2011 - 2016, perioadă vizată de verificările Comisiei, SRI a derulat o activitate continuă şi consecventă de informare a beneficiarilor legali din plan central şi local. Informările transmise au vizat atât chestiuni de natură strategică, cât şi probleme concrete, prin semnalări punctuale la nivel decizional-operaţional. Astfel, în intervalul menţionat, SRI a pus la dispoziţia factorilor de decizie de la nivel central - preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, altor miniştri şi responsabili din domeniul securităţii naţionale - 115 documente de informare vizând infecţiile intraspitaliceşti sau care abordează şi subiectul infecţiilor nosocomiale, iar beneficiarilor de la nivel local - prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene din majoritatea judeţelor ţării - 388 de documente de informare vizând acest subiect. Unele dintre aceste informări au vizat acţiuni ale unor societăţi comerciale, inclusiv ale SC Hexi Pharma CO SRL", se arată în comunicatul Comisiei.

Sursa citată precizează că în planul acţiunilor de contracarare realizate de SRI, acesta a transmis organelor de aplicare a legii 22 de documente de informare, care cuprindeau indicii privind întrunirea elementelor constitutive ale unor infracţiuni. În ceea ce priveşte, în mod specific, Hexi Pharma, în planul acţiunilor preventive realizate de SRI în perioada 2011 - 2016 au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (preşedinţilor Consiliilor Judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj) şi centrali (ministrului Sănătăţii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în unităţi spitaliceşti, inclusiv a celor furnizaţi de SC Hexi Pharma CO SRL Bucureşti. Ulterior mediatizării acestui subiect, SRI a mai transmis două informări beneficiarilor la nivel central.

Preşedintele comisiei parlamentare, Georgian Pop, menţionează că în planul acţiunilor de contracarare realizate de SRI "au fost remise organelor de aplicare a legii mai multe informări conţinând aspecte referitoare la "favorizarea firmei ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanţi şi acordarea de contracte preferenţiale", "nerespectarea de către firmă a prevederilor caietului de sarcini şi lipsa conformităţii ofertelor, vicierea procesului de atribuire a contractelor, etc".

"În prezent, SRI, prin autorităţile contractante (Direcţia Medicală şi Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. Agrippa Ionescu»), nu are raporturi comerciale cu operatorul economic SC Hexi Pharma SRL. În intervalul 2011 - februarie 2016, unităţile sanitare menţionate au efectuat achiziţii directe, concurenţial, prin catalogul electronic din SEAP de la această societate comercială (în cuantum de aproximativ 10% din valoarea totală a dezinfectanţilor achiziţionaţi) cu respectarea legislaţiei în vigoare în domeniul achiziţiilor publice şi a reglementărilor specifice unităţilor sanitare. Relaţiile contractuale s-au încheiat ca urmare a unor neconcordanţe pe care instituţia le-a identificat. În urma verificărilor efectuate la nivelul SRI, precizăm că nu au fost identificate niciun fel de alte legături între activitatea SRI şi SC Hexi Pharma SRL, respectiv administratorii şi/sau acţionarii acesteia", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb