Comisia pentru informaţii a Senatului SUA aprobă nominalizarea lui William Burns ca director al CIA

J.P.
Internaţional / 3 martie 2021

Comisia pentru informaţii a Senatului SUA aprobă nominalizarea lui William Burns ca director al CIA

Comisia pentru informaţii a Senatului Statelor Unite a aprobat marţi, în unanimitate, nominalizarea lui William Burns ca director al CIA (Central Intelligence Agency, Agenţia Centrală de Informaţii, cel mai cunoscut serviciu de spionaj american - n. red.), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Preşedintele comisiei, senatorul democrat Mark Werner, a declarat într-un comunicat că "votul bipartizan covârşitor în favoarea ambasadorului Burns este o mărturie a calificării incontestabile a celui nominalizat pentru funcţie, a experienţei sale îndelungate în problemele de securitate naţională şi a dăruirii sale lăudabile pentru serviciul public".

Warner şi-a exprimat speranţa că plenul Senatului va confirma prin vot numirea lui Burns "fără întârzieri nejustificate".

La audierea pentru confirmare de luna trecută, Burns, fost ambasador în Rusia şi fost adjunct al secretarului de stat al SUA nominalizat de preşedintele Joe Biden la conducerea CIA, a afirmat că vede concurenţa cu China şi contracararea conducerii "ostile şi prădătoare" de la Beijing drept una din cheile securităţii naţionale.

La întrebările senatorilor, el a răspuns că dacă ar fi decan sau rector la o instituţie americană de învăţământ superior ar recomanda închiderea Institutelor Confucius, centre culturale finanţate de China în campusurile universitare din SUA, pe care mulţi membri ai Congresului le consideră instrumente de propagandă.

El a mai menţionat ca ameninţări "binecunoscute" la adresa Statelor Unite cele reprezentate de Rusia, Coreea de Nord şi Iran, precum şi modificările climatice, problemele sanitare mondiale şi atacurile informatice.

Un oficial de la Washington a declara că Avril Haines, confirmată de Senat în ianuarie ca director naţional pentru informaţii, va revizui extensiv problemele din acest domeniu cu care se confruntă toate agenţiile americane, inclusiv rolul jucat de conducerea Rusiei în atacul informatic SolarWinds asupra unor ţinte din SUA şi în aprobarea presupuselor recompense plătite talibanilor care ucid americani şi aliaţi ai acestora din Afganistan.

Republicanul cu rangul cel mai înalt în comisia pentru informaţii, senatorul Mark Rubio, a comunicat că "după întâlnirea cu ambasadorul Burns, cred că înţelege natura ameninţării chineze şi a altora cu care se confruntă ţara noastră".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb