Comisiile de buget vor audia în zece zile persoanele pentru CA al BNR

C.M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 septembrie 2009

Cele două comisii de buget din Camera Deputaţilor şi Senat au primit termen de zece zile pentru a audia şi a întocmi rapoartele pentru persoanele care vor fi nominalizate în Consiliul de Administraţie al BNR, a declarat, ieri, Dumitru Pardău, secretar al Camerei Deputaţilor.

"S-a dat un termen de zece zile celor două Comisii, timp în care liderii se vor reuni, vor stabili exact nominalizările şi în termen de 10 zile cele două comisii trebuie să prezinte rapoartele comune, după audierea persoanelor care vor fi nominalizate", a precizat domnia sa.

Discuţia în cadrul Birourilor permanente reunite a pornit de la scrisoa­rea transmisă de Comisiile de buget ale celor două camere ale Parlamentului, în care se menţionează că, în conformitate cu Hotărârea nr. 16 din 28 septembrie 2004, plenul reunit a numit Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României pentru un mandat de cinci ani.

Scrisoarea comisiilor de buget ataşează şi Hotărârea 16/2004, prin care au fost numiţi membrii CA: Mugur Isărescu - preşedinte al CA şi guvernator al BNR, Florin Georgescu - vicepreşedinte al CA şi prim-viceguvernator al BNR, Eugen Dijmărescu - membru al CA şi viceguvernator al BNR, Cristian Popa - membru al CA şi viceguvernator al BNR, precum şi Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop şi Virgiliu-Jorj Stoenescu, membri ai CA al BNR.

Mugur Isărescu este propus ca guvernator al BNR pentru următorii 5 ani, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, va fi susţinut de PSD, în timp ce PDL îl va susţine pe Cristian Popa şi va propune un candidat în locul lui Eugen Dijmărescu, au declarat, în urmă cu două săptămâni, surse politice pentru NewsIn.

În acelaşi timp, doi dintre cei trei membri cu funcţie executivă în BNR, respectiv prim-viceguvernatorul BNR (din 2004), Florin Georgescu, şi viceguvernatorul Cristian Popa (din 1998), vor fi propuşi pentru un nou mandat

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mentinerea lui Mugur isarescu este o mare eroare. A dovedit ca nu slujeste interesele Romaniei.Atentie la ce a declarat cu putin timp in urma, precum ca in romanaia nu este criza, nu avem produse " toxice".

    Ce s-a intamplat cu adevarat. Suntem in criza financiara, economica si sociala. 

    Stimati domni ai camerelor reunite va rog sa luati in considerare ca aceasta persoana este una care trebuie inlocuita pentru ca Romania sa mai poata fece fata datoriilor pe care le-a acumulat. 

    Cred ca la 60 de ani ne trebuie un Guvernator mai tanar si mult mai inteligent pentru a face fata crizelor ce ne asteapta, nu mai tarziu de o luna calendaristica.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb