"Compa" Sibiu intenţionează să-şi dubleze capitalul social

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2005

Acţionarii "Compa" Sibiu intenţionează să-şi majoreze capitalul social cu suma de 7,78 milioane de lei noi, respectiv de la valoarea de 7,78 milioane de RON la valoarea de 15,56 milioa-ne de RON. Majorarea se va realiza prin emisiunea unui număr de peste 77,8 milioane de acţiuni noi cu valoare nominală de 0,1 lei noi, în schimbul unui aport de numerar adus de acţionari. Preţul de subscriere va fi acelaşi cu valoarea nominală. Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor este convocată pentru data de 11 ianuarie anul viitor. Pe ordinea de zi este propusă ca dată de înregistrare pentru identificarea acţionarilor ce vor beneficia de efectele hotărîrilor 27 ianuarie anul viitor.

Ca urmare a veştilor favorabile privind creşterea capitalului social al societăţii "Compa" (simbol la Bursa de Valori Bucureşti CMP), investitorii au reacţionat ieri în piaţă. Preţul titlurilor CMP a crescut în timpul şedinţei bursiere de ieri pînă la nivelul maxim permis de Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, cotaţia s-a situat la 2,07 RON/titlu la finele şedinţei, fiind cu 15% peste cea anterioară.

Marian Lupu, director de tranzacţionare al "Estinvest" Focşani, ne-a declarat: "Anunţarea majorării capitalului social a contat foarte mult ieri în piaţă, stimulînd interesul investitorilor la cumpărare". Domnia sa consideră că şi în zilele următoare este posibil ca preţul titlurilor să continue evoluţia favorabilă.

La rîndul său, Mihuţ Gregoretti, trader al "IFB Finwest" Arad, ne-a declarat: "Cotaţia acţiunii < Compa > a urcat puternic în urma anunţului de majorare a capitalului, avînd aceeaşi tendinţă cu cea a pieţei de altfel, cu toate că spre finalul şedinţei au apărut vînzătorii în piaţă".

Au fost tranzacţionate aproximativ 380.000 de acţiuni, în sumă de peste 785.000 RON. Pentru primele nouă luni de activitate ale acestui an societatea a raportat o cifră de afaceri de 171,73 milioane de RON şi un profit net de 8,14 milioane de RON. Capitalizarea "Compa" se ridică la peste 161 milioane de RON, reprezentînd 1,59% din valoarea totală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb