Compania belgiană de poştă nu a reuşit să fuzioneze cu "PostNL" Olanda

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2016

Compania belgiană de poştă nu a reuşit să fuzioneze cu "PostNL" Olanda

Compania belgiană de poştă "Bpost" SA a eşuat în încercarea de a ajunge la un acord pentru achiziţia "PostNL" NV din Olanda, anunţul în acest sens, făcut ieri, surprinzând pieţele în condiţiile în care apăruseră speculaţii privind o fuziune iminentă a celor două societăţi.

"Am ajuns, în weekend, la concluzia să nu putem realiza o înţelegere cu privire la anumite elemente ale tranzacţiei şi am decis să stopăm discuţiile", a declarat, conform Bloomberg, Baudouin de Hepcee, purtător de cuvânt al "Bpost". De Hepcee nu a oferit detalii, însă a adăugat că eşecul acestei încercări nu va afecta obiectivele "Bpost".

Vineri, acţiunile ambelor companii au fost suspendate de la tranzacţionare din cauza speculaţiilor apărute în presă cu privire la fuziune.

"Bpost" îşi extinde operaţiunile în afara segmentului corespondenţei, ca urmare a declinului cererii de livrare a scrisorilor. În februarie, compania a decis să cumpere operaţiunile derulate în Belgia de divizia de vânzării de călătorii a "Lagardere" SCA din Franţa. În luna martie, "Bpost" estima că volumul livrărilor de poştă de pe piaţa internă va scădea cu 6% anul acesta. La rândul său, "PostNL" a raportat un declin de 11% al volumului livrărilor de scrisori la adresă, în 2015, anticipând continuarea acestei scăderi cu 7-9% până în 2017.

Statul belgian are în proprietate 51% din "Bpost". Premierul ţării, Alexander De Croo, a declarat, la finele săptămânii trecute, că guvernul nu intenţionează să vândă o parte din această deţinere.

"PostNL" a fost companie de stat, controlată de Executivul olandez. Societatea şi-a desprins serviciile de livrare de colete, "TNT Express" NV, în 2011. "FedEx" Corp. din SUA a preluat TNT la data de 25 mai, pentru 4,4 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb