Compania care deţine TikTok a cenzurat în Indonezia conţinut considerat sensibil de către guvernul chinez

J.P.
Internaţional / 13 august 2020

Compania care deţine TikTok a cenzurat în Indonezia conţinut considerat sensibil de către guvernul chinez

ByteDance, compania care deţine TikTok, a cenzurat timp de doi ani în Indonezia pe un agregator de ştiri articole considerate ca fiind sensibile de către guvernul de la Beijing, scrie Reuters, conform Hotnews. Au fost înlăturate articole despre Mao, despre piaţa Tiananmen sau despre tensiunile diplomatice create de presiunile Chinei în zonă. Compania chineză a negat cele scrise de Reuters.

Agenţia de ştiri scrie că cenzura a fost aplicată între 2018 şi 2020 la un agregator de ştiri foarte popular în Indonezia, numit Baca Berita (pe scurt BaBe). O echipă de la sediul central al ByteDance din China ar fi sfătuit moderatorii din Indonezia să elimine articole pe care Beijingul le consideră sensibile, iar aceştia au aplicat măsurile.

ByteDance a cumpărat în 2018 agregatorul de ştiri Baca Berita (BaBe), la scurt timp după ce aplicaţia TikTok fusese interzisă de autorităţi în ţara cu 270 de milioane de oameni. ByteDance s-a angajat să formeze o echipă locală de moderare de conţinut şi să-şi crească prezenţa în a patra cea mai populată ţară de pe glob, totul în încercarea de a convinge autorităţile să ridice interdicţia asupra TikTok. Interdicţia a fost ridicată în iulie 2018.

După ce au preluat BaBe, oamenii din Beijing le-au spus moderatorilor indonezieni să nu lase pe aplicaţie nici articole despre interzicerea TikTok. În plus, instrucţiunile prevedeau ca articole de la anumite instituţii media percepute ca fiind anti-Beijing să nu figureze în aplicaţie.

În plus, după reţeta din China, erau eliminate şi articole ce făceau referite la protestele din Piaţa Tiananmen sau articole care prezentau China ca fiind agresivă, din cauza pretenţiilor teritoriale din Zona Mării Chinei de Sud.

ByteDance a renunţat la aceste recomandări de cenzură în al doilea trimestru din 2020.

TikTok a fost descărcată de 147 milioane de ori în Indonezia, arată datele SensorTower. Aplicaţia BaBe a fost descărcată de 30 de milioane de ori până la final de 2019 şi avea 8 milioane de useri activi lunar, mai arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci TikTok cenzurează chestii și e nasol. Dar pe Facebook Jewtube dacă scrii ceva despre crimele comise imigranți, dacă nu scrii de bine despre LGBT, feminism și toate mizeriile, sau dacă nu pupi picioarele negrilor sau ale țiganilor, ți se șterge postarea instant și mai iei și block. Cenuzra e bună dacă vine de la evrei și nu de la chinezi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb