Compania CreditAmanet devine societate pe acţiuni

V.G.
Companii / 15 noiembrie 2022

Compania CreditAmanet devine societate pe acţiuni

CreditAmanet trece într-o etapă superioară a dezvoltării sale. Compania românească de tip holding îşi schimbă forma juridică şi devine societate pe acţiuni, informează un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în acest proces vor fi implicate toate liniile de business ale grupului - amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile - desfăşurate în cadrul companiilor DIGITAL SALE SRL şi EUROCREDIT EXCHANGE SRL.

Cu experienţă antreprenorială de peste 25 de ani, Claudiu Diaconu, fondatorul CreditAmanet, este preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, în care se regăsesc, în calitate de membri, actualul CEO, Cosmin Popovici şi Valentin Petcu, în prezent COO-ul companiei. În consiliul de administraţie au fost cooptaţi şi Mihai Chişu, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul pieţelor de capital locale şi internaţionale şi Vlad Porumb, doctor în economie şi profesor la Şcoala de Business a Universităţii Manchester, specializat în pieţele de creditare, audit şi sustenabilitate.

"Procesul de transformare în societate pe acţiuni a fost pentru echipa CreditAmanet o perioadă dinamică, cu provocări depăşite şi lucruri noi asimilate rapid", mărturiseşte Cosmin Popovici, CEO-ul companiei. "Putem spune că ne-am şcolarizat şi am absolvit în timp record atât facultatea de drept, cât şi cursuri de consultanţă fiscală. Uitându-ne acum în urmă ni se pare amuzant, dar ţinând cont de volumul de muncă şi de intensitatea proiectului, întreaga echipă CreditAmanet merită felicitată pentru rezultatele obţinute", mai spune CEO-ul companiei.

Obiectivul principal al schimbării formei juridice este guvernanţa eficientă şi obiectivă, ceea ce facilitează atragerea de finanţări pentru îndeplinirea obiectivelor incluse în planul de business. Accelerarea procesului de digitalizare a activităţii, dublarea cifrei de afaceri în următorii doi ani şi extinderea pe piaţa internaţională sunt câteva dintre obiectivele CreditAmanet în viitorul apropiat.

"Compania a ajuns în acest moment la un grad de maturitate la care schimbarea formei juridice în societate pe acţiuni este pasul firesc. În cei aproape 15 ani de când suntem pe piaţă ne-am dovedit credibilitatea, rezilienţa şi coerenţa business-ului, într-un mod transparent. În ultimii ani, am înregistrat valori record ale cifrei de afaceri, iar acest succes este al întregii noastre echipe. Este un rezultat al modului în care ne asumăm responsabilităţile şi respectăm standardele de etică. Vizăm o dezvoltare sustenabilă, prin guvernanţă corporativă şi suntem convinşi că deja CreditAmanet este o societate foarte atractivă pentru investitori", explică CEO-ul CreditAmanet.

În acest moment, pachetul de acţiuni al companiei numără 150 milioane de unităţi. Pachetul majoritar de 87,2 % este deţinut de familia Diaconu, prin DIAMOND CAPITAL HOLDING. Vicepreşedintele companiei şi directorul de operaţiuni, Valentin Petcu, are 8,5% unităţi, iar Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, deţine 4,3% . "În planul de dezvoltare al companiei există şi opţiuni de pachete minoritare de acţiuni pentru angajaţi", spune Cosmin Popovici.

Compania care a înregistrat maxime istorice ale cifrei de afaceri în ultimii doi ani a raportat o creştere de 37% a cifrei de afaceri şi de 33% a profitului în primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Într-o piaţă care anual înregistrează o creştere de 25%, CreditAmanet, liderul pieţei din Bucureşti şi al doilea jucător la nivel naţional, are cel mai difersificat portofoliu de produse şi servicii şi este prezent cu preponderenţă în centrele comerciale, cu 24 de agenţii dintre cele 25 pe care le deţine la nivel naţional, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb