Companiile afiliate la Punctul Verde au valorificat 170.000 tone de ambalaje anul trecut

Comunicat ECO-ROM AMBALAJE
Ziarul BURSA #Companii / 13 februarie 2007

Cantitatea de ambalaje valorificată de ECO-ROM AMBALAJE S.A. pentru membrii sistemului integrat de management al deşeurilor a fost de aproximativ 170.000 tone, în 2006. La sfârşitul anului trecut se afiliaseră la sistem 640 companii. Acestea au pus pe piaţă, în 2006, 525.000 tone de ambalaje cu o structură de 19% sticlă, 31% plastic, 25% hârtie-carton, 6% metal, 19% lemn.

Activitatea ECO-ROM AMBALAJE S.A este importantă pentru companiile româneşti şi străine în condiţiile în care, în contextul recentei aderări la Uniunea Europeană, gestionarea şi valorificarea deşeurilor de ambalaje constituie două dintre cele mai importante provocări pentru România. Creşterea anuală a obiectivelor de reciclare si valorificare pentru fiecare agent economic, ajungând la valori totale de 60% pentru valorificare şi respectiv 55% pentru reciclare în anul 2013, constituie o sarcină din ce in ce mai dificilă pentru operatorii economici care introduc ambalaje pe piaţă.

"Companiile afiliate la sistemul propus de ECO-ROM AMBALAJE au avut numai de câştigat în anul 2006 întrucât obligaţiile acestora de reciclare şi valorificare au fost îndeplinite cu maximă eficienţă. În timp ce obligaţiile legale ale companiilor au crescut faţă de anul precedent cu 45%, efortul lor financiar a crescut cu numai 30%. Tot în anul 2006 a trebuit să realizăm pentru prima dată obiectivele pentru fiecare tip de material. În ciuda acestor condiţii dificile, ECO-ROM AMBALAJE a reuşit să-şi îndeplinească cu succes obiectivele şi să atragă un număr de 640 de clienţi.", declară Mugurel Rădulescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ECO-ROM AMBALAJE SA.

Companiile membre ECO-ROM se alătură celor 130.000 de companii din 27 de state din Europa şi America de Nord, afiliate la sistemele integrate de management al deşeurilor de ambalaje "Der Grüne Punkt" - Punctul Verde .

Cea mai mare parte a deşeurilor de ambalaje puse pe piaţă de companii se regăsesc în deşeurile menajere. Eforturile de colectare selectivă de la populaţie, realizate de ECO-ROM AMBALAJE, se desfăşoară în parteneriat cu autorităţile locale şi companii de management al deşeurilor. Până în prezent, 20-25% din cantităţile de deşeuri colectate şi reciclate în beneficiul clienţilor ECO-ROM AMBALAJE S.A. provin de la populaţie.

Anul acesta compania se va concentra pe extinderea programului de colectare selectivă în oraşe precum: Bucureşti, Cluj, Sinaia, Bacău. Programul constă în finanţarea sistemului integrat de management al deşeurilor de ambalaje pus la dispoziţie prin infrastructura necesară şi campanii de comunicare. Populaţia a reacţionat în general pozitiv la campania de educare, aproximativ 40% utilizând containerele pentru colectare selectivă.

În România, deşeurile de ambalaje provin în proporţie de aproximativ 60% de la populaţie, regăsindu-se în deşeurile menajere, şi 40 % de la agenţii economici. În anul 2005, cantitatea de ambalaje pusă pe piaţă a fost de 1.140.000 tone din care au fost valorificate 305.000 tone de deşeuri de ambalaje, cu un procent total de valorificare de 26,6%, şi reciclate 265.000 tone deşeuri de ambalaje, cu un procent de reciclare de 23%, conform datelor Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor. Conform datelor statistice din ultimii 2 ani, cantitatea totală de ambalaje pusă pe piaţă este în continuă creştere, cu 10-15%, în condiţiile în care se menţine tendinţa de creştere a consumului de ambalaje de către consumator.

Etapizarea obiectivelor de valorificare sau incinerare în instalaţii de incinerare cu recuperare de energie şi de valorificare prin reciclare, globale şi pe tip de material de ambalare, pentru operatorii economici pentru perioada 2005 - sfârşitul anului 2013.

ECO-ROM AMBALAJE S.A. preia de la clienţii săi - agenţii economici care introduc pe piaţă ambalaje de desfacere, produse ambalate - obligaţia de a organiza activitatea de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje şi de a furniza anual informaţii privind îndeplinirea obiectivelor legale către autorităţile competente. În vederea îndeplinirii obiectivelor sale, organizaţia ECO-ROM AMBALAJE S.A. încheie parteneriate cu autorităţile locale, cu societăţile de salubrizare şi transport şi cu firmele specializate în reciclare.

ECO ROM AMBALAJE şi a reînnoit în 2006 licenţa de operare emisă de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Fondatorii ECO - ROM AMBALAJE sunt companii româneşti şi străine care activează în domeniul producerii unei largi game de ambalaje, precum şi în domeniul fabricării şi comercializării de bunuri de consum ambalate în România. Cifra de afaceri cumulată a acestora este de aprox 1 miliard de euro. Prin parteneriatele încheiate cu cele 100 de companii autorizate în domeniul reciclării şi valorificării, ECO-ROM Ambalaje a contribuit la sustenabilitatea şi dinamismul industriei de profil.

ECO-ROM AMBALAJE S.A. deţine, începând din anul 2004, licenţa "Der Grüne Punkt" - Punctul Verde pentru implementarea sistemului de gestionare a deşeurilor de ambalaje. Licenţa a fost acordată de către Organizaţia Europeană PRO EUROPE, care deţine drepturile asupra mărcii "Der Grüne Punkt".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb