Companiile de asigurări Membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de circa 11 milioane EUR

A.D.
Comunicate de presă / 21 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Companiile de asigurări Membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de circa 11 milioane EUR în baza asigurărilor de răspunderi dedicate afacerilor, conform unei analize efectuate la nivelul asociaţiei, care a urmărit o perioadă de 3 ani.

Această valoare a fost plătită pentru 4.600 de dosare de daună care corespund unor cheltuieli generate de producerea anumitor prejudicii terţelor persoane de către companiile asigurate. Aceste cheltuieli pot fi pentru acoperirea daunelor materiale, a cheltuielilor de judecată, dar chiar şi a celor medicale ca urmare a unor vătămări corporale de care compania asigurată este răspunzătoare.

"O asigurare de răspundere faţă de parteneri, indiferent că sunt angajaţi, clienţi, furnizori, distribuitori sau proprietarii clădirii în care ne desfăşurăm activitatea, este un semn de responsabilitate managerială şi de bună guvernanţă - în contextul în care această asigurare poate fi chiar garanţia continuităţii afacerii în cazul în care producem accidental daune unor parteneri", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte Director General al UNSAR.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, în prezent, doar 6% dintre companiile active din România deţin o asigurare de răspundere civilă legală şi/sau profesională. Cu toate acestea, interesul faţă de această formă de asigurare a crescut cu 20% faţă de anul 2022.

"Sunt riscuri pe care le luăm în considerare doar din punctul de vedere al daunelor directe pe care le pot produce. Dar, de exemplu, un incendiu poate produce, pe lângă daunele materiale şi financiare proprii, şi prejudicii importante angajaţilor, colocatarilor, clienţilor sau partenerilor de business. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferenţa într-un litigiu", a precizat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Proiectul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili şi să se informeze despre soluţiile de protecţie financiară, în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb