Companiile de stat nu sunt afectate de diminuarea ratingului de ţară

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 13 aprilie 2007

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s Ratings Services a anunţat, joi, că modificarea perspectivei, de la pozitiv la stabil, asociată ratingului de ţară acordat României nu afectează calificativele sau perspectivele unor companii de stat, informează un comunicat al agenţiei de rating.

Companiile ale căror ratinguri nu sunt afectate de recenta decizie a S&P sunt C.N. Transelectrica S.A.(BB+/Positiv/-), CFR Marfă S.A. (B/Negativ/-), CFR S.A. (BB/Negativ/-), S.C. Hidroelectrica S.A. (BB-/Positiv/-) şi S.N.T.G.N. Transgaz S.A. Mediaş (BB+/Positiv/-).

Potrivit Standard & Poor"s, cu excepţia CFR S.A., ratingurile acordate acestor companii au la bază o abordare de tip bottom-up şi nu sunt legate de ratingurile de ţară. Deşi calificativul acordat CFR S.A. are la bază o abordare diferită, de tip top-down, perspectiva nu reflectă modificarea perspectivei asociată ratingului de ţară, date fiind îngrijorările agenţiei de rating conform cărora standardele slabe de raportare ale CFR S.A. vor creşte riscurile informaţionale şi în cele din urmă vor spori presiunile la adresa ratingului.

Standard & Poor"s anunţă că va continua să monitorizeze şi să evalueze orice potenţiale implicaţii ale evoluţiilor din mediul politic asupra ratingului de ţară şi asupra credibilităţii companiilor româ­neşti de infrastructură.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s Ratings Services a revizuit, săptămâna trecută, în scădere, perspectiva ratingului României de la pozitiv la stabil.

În acelaşi timp, ratingul "BBB-" pentru creditele valutare termen lung, "A-3" pentru creditele valutare termen scurt, "BBB" pentru creditele în lei termen lung şi "A-3" pentru creditele în lei termen scurt au fost reafirmate.

"Revizuirea perspectivei reflectă absenţa prelungită a unei vizibilităţi politice de la începutul anului 2007", a declarat analistul de credite al Standard & Poor"s, Remy Salters.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb