Companiile tech anunţă inovaţii în AI pentru sănătate

R.S.
Companii / 21 octombrie

Companiile tech anunţă inovaţii în AI pentru sănătate

Zeci de companii tehnologice vor prezenta în această săptămână instrumente de inteligenţă artificială în sectorul sănătăţii, în cadrul conferinţei HLTH din Las Vegas, transmite CNBC.

Conferinţa va găzdui pe parcursul acestei săptămâni până la 12.000 de lideri din industrie, care îşi vor prezenta propriile instrumente de îmbunătăţire a medicinei prin inteligenţă artificială. Soluţiile propuse vor veni în ajutor medicilor şi asistentelor prin rezolvarea anumitor sarcini administrative care să economisească timp şi resurse, printre care organizarea şi actualizarea dosarelor pacienţilor, interacţiunea cu companiile de asigurări.

Sarcinile administrative ocupă o mare parte din timpul de lucru şi sunt o sursă principală pentru epuizarea personalului medical. Google a publicat joi rezultatele unui sondaj care arată că medicii dedică aproape 28 de ore pe săptămână sarcinilor administrative. Conform sondajului, 80% dintre medici au afirmat că aceste activităţi le reduc timpul disponibil pentru pacienţi, iar 91% s-au declarat deschişi la utilizarea inteligenţei artificiale pentru a simplifica aceste sarcini.

Google

Google a lansat oficial software-ul Vertex AI Search for Healthcare, care ajută medicii să găsească rapid informaţii în dosare medicale. De asemenea, a anunţat noi funcţii în Healthcare Data Engine, menite să sprijine implementarea AI generative în organizaţiile de sănătate.

Microsoft

Microsoft a anunţat inclusiv modele de imagistică medicală, un serviciu de agent pentru sănătate şi o soluţie automată de documentaţie pentru asistente. Compania oferă deja un instrument automat de documentaţie, DAX Copilot, care utilizează AI pentru a transcrie vizitele medicilor şi a genera rapoarte medicale.

Deşi sectorul sănătăţii a fost lent în adoptarea noilor tehnologii, interesul pentru instrumentele AI administrative a crescut semnificativ de la apariţia ChatGPT acum doi ani. Totuşi, multe instrumente propuse sunt încă în stadii incipiente de evaluare. Conferinţa din Las Vegas este astfel o oportunitate pentru companii să arate că se pot remarca şi pe acest sector, scrie CNBC.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb