Competiţia globală Holcim Awards premiază proiectele arhitecturale sustenabile

V.G.
Companii / 26 ianuarie 2023

Competiţia globală Holcim Awards premiază proiectele arhitecturale sustenabile

Holcim Awards revine în 2023, oferind arhitecţilor, constructorilor, inginerilor, planificatorilor urbani, proiectanţilor şi specialiştilor din alte domenii conexe, inclusiv studenţilor la facultăţile de profil, şansa de a câştiga premii totale de 1.000.000 de dolari, informează un comunicat de presă remis redacţiei .

Înscrierile se pot face din 6 februarie până pe 30 martie, ora 14:00 UTC, pe platforma online https://www.holcimfoundation.org/awards-2023.

Propunerile trebuie să fie redactate în limba engleză şi să pună în valoare componenta de sustenabilitate. Proiectele pot fi încadrate în categoriile: detalii de design, design finalizat, în fază de construire, construcţie finalizată. Dacă propunerile vizează un proiect deja construit sau la care s-a iniţiat construcţia, aceasta trebuie să fie începută după 1 ianuarie 2022.

Conform criteriilor de eligibilitate, aplicaţiile înscrise în competiţie trebuie să încludă proiecte realizabile pentru un client potenţial sau confirmat, care să aibă caracter holistic, transformaţional, scalabil şi să respecte obiectivele Holcim Foundation privind construcţiile sustenabile, şi anume: să contribuie la valorizarea locală a spaţiilor, să contribuie la prosperitatea comunităţii, să aibă viabilitate economică şi să contribuie la o planetă mai sănătoasă.

Participanţii pot face mai multe înscrieri diferite, însă pentru fiecare dintre cele 5 regiuni, Europa, America de Nord, America Latină, Orientul Mijlociu-Africa şi Asia-Pacific, va exista un premiu de 200.000 de dolari. Conţinutul înscrierii include un rezumat al proiectului, detalii despre manager şi echipă, imagini şi informaţii relevante, în strictă legătură cu tema competiţiei: inovaţie, sustenabilitate şi construcţii durabile.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna noiembrie a acestui an, în cadrul Galei Holcim Awards ce va avea loc la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.

În ediţiile de până acum, Holcim Awards a atras peste 30.000 de proiecte înscrise, dintre care peste 250, din 130 de ţări, au fost recunoscute, premiate şi susţinute prin intermediul competiţiei. Pe lângă susţinerea financiară consistentă, premiile oferă platforma necesară pentru mobilizarea către un obiectiv secundar, stimularea transferului de cunoştinţe în întreagă lume, formând o comunitate mondială de "Future-Makers".

Din România, proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani, Griviţa 53, a primit Premiul de Recunoaştere pentru regiunea Europa în 2017, deschizând astfel drumul şi pentru alţi creatori români ai unui viitor sustenabil, care să se afirme şi să-şi găsească susţinere cu ajutorul Holcim Awards.

Iniţiativa Fundaţiei Holcim doreşte să pună în valoare rolul important pe care arhitectura, ingineria, planificarea urbană şi industria construcţiilor îl au în crearea unui viitor mai sustenabil.

Pe lângă proiectul românesc Griviţa 53, premiat în 2017, în decursul timpului au mai fost recompensate 250 de alte idei valoroase pentru viitor, între care Zaatari Refugee Camp, din Iordania, care foloseşte textile reciclate pentru adăposturi dedicate refugiaţilor, Centrul cultural din Skellefteå, Suedia, cu amprentă neutră de Carbon, proiectul pentru recuperarea patrimoniului istoric din Al Mukalla, Yemen, cartierul care se autosusţine din Illinois, SUA, dar şi serele eficiente energetic din Bogota, Colombia, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb