CONAF: Antreprenorii au fost modele pentru a susţine industria textilă

G.U.
Companii / 9 iulie 2021

Antreprenorii au fost modele pentru a susţine industria textilă

Industria textilă a fost susţinută de antreprenori veniţi din toate colţurile ţării, militând pentru nevoia de revigorare a acestei ramuri importante din punct de vedere economic, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Fie că vorbim de transporturi, servicii, educaţie sau HORECA, toţi antreprenorii prezenţi la Castelul Karolyi din Carei pentru a opta ediţie a evenimentului EXPO 2021 - "Fabricat în Satu Mare", au avut un numitor comun: solidaritate pentru producătorii români din industria textilă.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, în colaborare cu Asociaţia Economică Germano-Română, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu şi Primăria Municipiului Carei au decis această abordare în speranţa că astfel, industria textilă din România poate fi salvată, iar efectele economice cauzate de pandemie pot fi combătute prin măsuri care să stimuleze acest domeniu de activitate. La eveniment au fost prezenţi peste 300 de invitaţi, antreprenori, manageri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Cristina Chiriac, Preşedintă CONAF şi unul din organizatorii evenimentului, a declarat: "Un sector care asigură 10% din exporturile României este în mare suferinţă. Industria textilă este, alături de HORECA, unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei româneşti de criza generată de Coronavirus. Companiile care sunt încă pe piaţă, lucrează la maximum 50% din capacitate. Unele au început să îşi dezvolte branduri proprii şi să producă materiale sanitare pentru a supravieţui. E o criză globală a sectorului, care poate fi dramatică, şi în acelaşi timp un sector care angajează până la 200.000 de oameni în această ţară, din păturile vulnerabile, cu salarii mici pentru că e un sector cu valoare adăugată mică". Domnia sa consideră că acest demers reprezintă "o mişcare unică în România, un model de solidaritate de care antreprenorii au dat dovadă. Cu această ocazie, mediul de afaceri a arătat că doar împreună putem trece peste greutăţi, iar identificarea unor soluţii viabile şi un dialog continuu cu autorităţile statului reprezintă singura variantă de supravieţuire în contextul pandemic actual".

Potrivit sursei citate, la eveniment au fost prezente oficialităţi locale, Preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest, domnul Iuliu Cadar, Primarul Municipiului Carei, domnul Eugen Kovacs, prefectul judeţului Satu Mare, domnul Tamas Ferenc Altfatter, precum şi reprezentanţi ai Parlamentului României, respectiv deputaţii Oana-Marciana Özmen, Stoica Elena şi Adrian Cozma.

În deschiderea evenimentului, doamna deputat Oana-Marciana Özmen a lansat un mesaj de susţinere declarând că "reprezentanţii Parlamentului sunt solidari cu mediul de afaceri din industria textilă şi sunt deschişi la dialog în vederea identificării soluţiilor pentru revenirea din criză. Problema industriei textile este una care impune măsuri rapide cu atât mai mult cu cât reprezintă o parte importantă din exporturile ţării şi un număr crescut de angajaţi implicaţi în producţie. Punct cu punct, vom analiza problemele şi le vom transmite către Executiv, ministerelor de resort, şi vom căuta activ, cu implicare asiduă, soluţii".

"Primul ajutor pe care îl putem acorda este să cumpărăm produse româneşti. Am făcut un angajament faţă de antreprenorii din Satu Mare, că voi sprijini orice demers. Industria textilă, alături de industria HORECA, a fost în egală măsură afectată. Industria textilă va fi sprijinită atât la nivel guvernamental, cât şi parlamentar. Felicit organizatorii şi în mod special pe doamna Cristina Chiriac, Preşedinta CONAF. Am avut câteva discuţii aplicate pe acest domeniu pentru care dânsa se zbate, la modul serios şi cu cea mai mare dăruire, şi o face bine.", a declarat Adrian Cozma, deputat în Parlamentul României, în cadrul evenimnetului EXPO 2021 - "Fabricat în Satu Mare".

Elena Stoica, antreprenor de suces şi membru în Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, a declarat că: "Într-o atmosferă plină de solidaritate, eleganţă şi sublim, antreprenorii care activează în Industria Uşoară din Satu Mare şi-au arătat forţa creativă, atrăgând într-un mod rafinat atenţia autorităţilor, guvernanţilor şi publicului, că există şi că au nevoie de ajutor! Cu siguranţă strigătul lor nu va rămâne fără ecou!".

La rândul său, Sorina Tulan, antreprenor cu peste 20 de ani vechime în această industrie şi Preşedinta CONAF Satu-Mare, amfitrionul acestui eveniment, a declarat: "Am iniţiat pe tot parcursul pandemiei un dialog continuu şi am adus în atenţia autorităţilor problemele din industria textilă şi a confecţiilor, pentru că trebuie luate rapid măsuri pentru a revigora acest domeniu. Problemele cu care mediul de afaceri se confruntă s-au acutizat pe fondul pandemiei, iar acest domeniu caută cu disperare soluţii pentru a supravieţui. Orice modificare legislativă sau fiscală reprezintă o gură de oxigen şi un prim pas pentru a stimula fabricarea de produse "Made in Romania", a conchis aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb