CONAF a stabilit o nouă cooperare în cadrul consorţiului european "WEgate - Deschidem uşile pentru femeile antreprenoare", condus de European Small Business Alliance (ESBA) şi co-finanţat prin programul COSME - www.wegate.eu. Pentru a sprijini femeile care ar dori să înceapă sau să îşi extindă afacerile, Comisia Europeană a creat în 2016 o platformă on-line, la nivel european, numită WEgate. Din septembrie 2016, această platformă serveşte ca un hub pentru conectarea femeilor antreprenoare cu organizaţii locale, naţionale şi europene de sprijin, facilitând astfel accesul acestora la reţele de mentorat şi de afaceri din toată Europa.
CONAF devine astfel membru al consiliului comunitar WEgate şiva contribui cu vasta sa experienţă în sprijinirea tinerilor antreprenori din Europa, fiind singura organizaţie din România care ne reprezintă în Consiliu si care va sprijini comunitatea europeană în demersurile sale de a promova spiritul antreprenorial în rândul statelor membre.
Cristina Chiriac, Preşedintele CONAF, a declarat: "Angajamentul strategic al Comisiei Europene pentru egalitatea de gen este cadrul pentru activitatea viitoare a Comisiei în această direcţie. Angajamentul strategic se concentrează pe cinci domenii prioritare, dintre care una este creşterea participării femeilor pe piaţa muncii şi independenţa economică a femeilor şi bărbaţilor. Prin urmare, este necesar să se dezvolte politici şi bune practici pentru dezvoltarea unui ecosistem eficient care să sprijine antreprenoriatul feminin. WEgate esteo comunitate de peste 1700 de organizaţii din întreaga Uniune Europeană, înscrise pe platformă. Consiliului comunitar WEgate i se alătură părţile interesate cheie, care operează în diferite domenii ale sprijinului antreprenorial pentru femei, contribuind la creşterea impactului comunităţii prin alăturarea actorilor cheie, pentru a crea o comunitate reînnoită, mai dinamică şi mai vibrantă a femeilor întreprinzătoare".
Obiectivul consiliului comunitar WEgate este de a spori antreprenoriatul feminin în Europa, facilitând crearea de reţele şi partajarea bunelor practici între actori, părţi interesate intermediare, pentru a îmbunătăţi sprijinul oferit în mod eficient femeilor antreprenoare, precum şi pentru a motiva mai multe femei să înceapă afacerea lor sau pentru a sprijini dezvoltarea afacerii lor în toată Europa.