Concurs de educaţie financiară şi digitală la Ploieşti

R.S.
Bănci-Asigurări / 2 octombrie

Concurs de educaţie financiară şi digitală la Ploieşti

În perioada 3-5 octombrie 2024, cetăţenii din Ploieşti sunt invitaţi să-şi testeze cunoştinţele financiare şi de siguranţă online în cadrul celei de-a doua ediţii a concursului "Taraba cu Parale", parte din campania naţională #DreptulLaBanking. Evenimentul va avea loc la Piaţa Centrală din Ploieşti, str. Griviţei 15, între orele 09:00 şi 14:00, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Taraba cu Parale" oferă sfaturi despre cum să îţi menţii "bugetul sănătos" şi să te protejezi în mediul online. Acţiunea este organizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) cu sprijinul băncilor din România şi are ca scop creşterea nivelului de cunoştinţe pe teme de economisire, gestionare adecvată a bugetului şi siguranţă digitală.

Concursul se adresează persoanelor cu vârsta peste 18 ani, care vor răspunde la un quiz cu întrebări financiare şi despre securitatea online. Cei care obţin scoruri de 90% sau 100% la test vor fi recompensaţi cu premii, inclusiv premii în bani. Detalii suplimentare şi regulamentul complet al concursului pot fi găsite pe pagina oficială a campaniei, potrivit comunicatului.

Conform studiului Eurobarometru realizat de Comisia Europeană, România nu mai ocupă ultimul loc în ceea ce priveşte scorul de alfabetizare financiară, ci a urcat pe locul trei de la finele clasamentului UE27, depăşind Letonia şi Portugalia. În privinţa comportamentului financiar, România se plasează mult mai bine în clasamentul UE, cu 82% dintre respondenţi care au dat răspunsuri corecte, peste media europeană de 65%.

Campania #DreptulLaBanking, lansată în anul 2020, urmăreşte să crească nivelul de educaţie financiară în rândul tuturor românilor, indiferent de vârstă sau statut social, oferind acces la cunoştinţe esenţiale despre economisire, gestionarea banilor şi protecţia în mediul digital.

Asociaţia Română a Băncilor continuă să dezvolte programe, acţiuni şi diferite tipuri de conţinut, în numele băncilor, cu scopul de a creşte nivelul de cunoştinţe financiare din România. Asociaţia Română a Băncilor a contribuit la elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară şi va implementa alături de autorităţi programele de educaţie financiară. Preşedintele României a conferit Asociaţiei Române a Băncilor Ordinul "Meritul Industrial şi Comercial" în grad de "Ofiţer" în semn de apreciere pentru contribuţiile la promovarea educaţiei economice şi financiare, prin diseminarea cunoştinţelor specifice în dezvoltarea comportamentelor economice responsabile, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb