Condamnări-record în Buzău pentru un omor deosebit de grav

Ioana Dogaru
Miscellanea / 29 martie 2016

Patru inculpaţi din localitatea buzoiană Ziduri, care în 2008 au ucis un cioban originar din Alba şi l-au îngropat pe câmp pentru a ascunde crima, au primit pedepse cumulate de 80 de ani, autorul principal fiind condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârşit cu premeditare şi cu lipsirea de libertate a victimei, transmite Agerpres.

Fapta celor patru inculpaţi nu a fost descoperită până în anul 2014, când inculpatul Marian Muti, care a ascuns fapta timp de şase ani, cuprins de remuşcări, s-a autodenunţat şi a sesizat organele de poliţie.

Potrivit site-ului Tribunalului Buzău, pentru fapta sa, Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârşit cu premeditare şi cu lipsirea de libertate a victimei. Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti şi Ghenciu Tudoriţa, câte 15 ani închisoare.

Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel.

La începutul lui 2015, Marian Muti a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal, Victor Muti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal, Veta Muti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, iar Ghenciu Tudoriţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, toţi aceştia făcându-se vinovaţi de omorârea lui Dorel Greuruş, de 38 de ani, cioban, din comuna Petreşti, judeţul Alba, care trăia în concubinaj simultan cu cele două surori.

Din cercetările efectuate de procurori, a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul, care muncea ca cioban la Ziduri, ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.

În luna martie a anului 2008, cei patru inculpaţi, fraţi, aflaţi în casa părinţilor lor din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, au aplicat victimei, în mod succesiv şi repetat, lovituri cu pumnii şi picioarele, iar pentru a ascunde fapta şi împrejurările în care aceasta a fost comisă, inculpaţii au înfăşurat cadavrul cu o pătură şi cu o folie, după care l-au transportat cu căruţa în afara satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb