Conducerea Bursei sibiene ar putea fi schimbată

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2008

Acţionarii Bursei din Sibiu ar putea să decidă schimbarea conducerii, în Adunarea Generală de astăzi. Pe parcursul anului trecut, mişcările la nivel de conducere au fost specialitatea Bursei de Valori Bucureşti. La numai câteva luni după alegerea lui Cristian Sima ca membru în Consiliul de Administraţie, acesta a demisionat, nemulţumit de lipsa de compatibilitate cu ceilalţi membri ai CA. A urmat un război al declaraţiilor, alegerea lui Mircea Botta în locul lui Cris­tian Sima, pentru ca anul să se încheie cu demisia lui Septimiu Stoica însuşi, şeful BVB de atunci, şi desemnarea lui Stere Farmache preşedinte-director general, eveniment ce pare că a liniştit apele pentru BVB.

Astfel de probleme nu au tulburat Bursa din Sibiu până acum. Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, programată pentru astăzi, a apărut, însă, în mod surprinzător, o propunere de "revocare a tuturor membrilor Consiliului de Administraţie al SC BMFM SA". Dacă acest punct va fi aprobat, acţionarii vor trebui să numes­că un nou Consiliu, după care să-i aleagă un preşedinte.

Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei sibiene, ne-a spus că, în cazul în care actualul CA va fi revocat, pentru cele cinci locuri de membru candidează şase persoane, printre care se numără şi domnia sa.

Consiliul de Administraţie al BMFMS este format, cel puţin până la finalul şedinţei AGA de astăzi, din următorii: Teodor Ancuţa - Preşedinte, Radu Luputi, Marius Trif, Octavian Molnar şi Dan Dragomir.

Surse din piaţa sibiană ne-au declarat că Teodor Ancuţa va fi reales preşedinte al Bursei.

Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, susţine în continuare că, până la 1 iulie, va fi implementată o piaţă spot la Sibiu, discuţiile cu Bursa din Varşovia în acest sens fiind avansate. De asemenea, BMFMS pregăteşte lansarea de noi contracte futures având ca activ suport indicele unei burse din regiune.

Pentru promovarea derivatelor, Bursa sibiană a lansat o campanie de promovare în ţară, organizând cursuri gratuite de iniţiere în tranzacţionarea derivatelor. Domnul Ancuţa ne-a spus că, până acum, aceste cursuri au atras o participare numeroa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb