Conducerea CEZ-Electrica Oltenia susţine că acţiunile sindicatelor nu sunt benefice pentru salariaţi

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 iunie 2007

Conducerea CEZ-Electrica Oltenia susţine, într-un comunicat de presă, că acţiunea în instanţă deschisă de sindicate împotriva patronatului, pentru obţinerea de măriri salariale, nu este benefică salariaţilor, "pentru că, în acestă situaţie, creşterile salariale vor avea loc abia la finalul procesului".

"În urma declaraţiilor făcute de Blocul National Sindical (BNS), compania CEZ Româ­nia doreşte să clarifice acuzaţiile care i se aduc. Toate problemele invocate de sindicate au fost discutate în comisiile de negociere, singurul aspect neînchis al negocierilor fiind creşterile salariale pentru acest an, unde CEZ a oferit deja o creştere de 20% astfel: 10% creştere a salariului de bază şi 10% sub formă de bonus. Oferta CEZ a fost respinsă de sindicate şi în timpul negocierilor am fost acţionati în instanţă, iar sindicatele au cerut amânarea procesului, urmatoarea înfăţişare fiind programată pentru 5 septembrie 2007", se menţionează în comunicat, citat de Rompres.

Potrivit documentului, acţionarul majoritar CEZ a parcurs procesul legal de consultare a sindicatului în ceea ce priveşte reorganizarea şi restructurarea companiei în procesul de separare juridică a serviciului de distribuţie de cel de furnizare, iar în acest sens există în arhivă procesele verbale semnate de ambele părţi.

""Nu înţelegem care sunt gravele prejudicii la care face referire BNS. Dimpotrivă, există o prevedere legală care spune că drepturile deja câştigate de angajaţi nu se pot pierde. Prin urmare, noi respectăm această prevedere, iar angajaţii îşi păstrează toate drepturile. În plus, salariile care există azi în companiile nou înfiinţate sunt mai mari decât cele anterioare"", se mai spune în comunicat.

Preşedintele CEZ România, Jan Veskrna, afirmă că CEZ rămâne deschisă la dialog şi negocieri şi va demonstra că grija pentru angajaţi este unul din principalele sale obligaţii asumate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb