Conducerea PSD se gândeşte la o nouă arhitectură a Guvernului

Ziarul BURSA #Politică / 5 ianuarie 2018

Conducerea PSD se gândeşte la o nouă arhitectură a Guvernului

Niculae Bădălău: "Ne dorim un Guvern mai suplu, cu 16 - 17 ministere"

Paul Stănescu: "Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat"

Guvernul ar putea fi restructurat, rămânând 16 - 17 ministere, faţă de 24, câte sunt în prezent, a declarat, ieri, preşedintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, apreciind că este necesar şi un Congres al partidului. În replică, vicepremierul Paul Stănescu a menţionat, potrivit Digi24, că un Congres al partidului nu ar fi tocmai o soluţie bună, menţionând că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

Niculae Bădălău a anunţat: "Conform ultimelor declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere. (...) Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri. În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri".

Un alt lider PSD, vicepremierul Paul Stănescu, spune, pe de altă parte, că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluţie bună şi crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat: "Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine. Nu cred că trebuie făcute comasări sau alt gen de lucruri făcute în Guvern. Eu cred că Guvernul - în calitate de membru al Guvernului, confirm că Guvernul la această oră funcţionează foarte bine. În structura actuală".

În ceea ce priveşte un Congres extraordinar, Stănescu spune: "Deocamdată eu spun că nu este cazul. Pentru că nu sunt motive".

Conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD

Propunerea pentru conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, după ce Doina Pană a demisionat, va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va fi convocat zilele următoare, a anunţat, ieri, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, pe Facebook.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a demisionat din funcţie miercuri, invocând motive de sănătate. Ea a preluat mandatul la 29 iunie 2017 în Guvernul Tudose.

Potrivit unor surse politice, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD s-ar putea discuta despre o eventuală restructurare a Guvernului.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, ieri, că în mod normal înlocuirea Doinei Pană ar trebui hotărâtă în şedinţa conducerii partidului, dar având în vedere că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat o restructurare a Guvernului, este posibil ca acest portofoliu să treacă la Ministerul Mediului.

Niculae Bădălău a spus, citat de News.ro: "Da, e foarte adevărat că doamna Pană are probleme de sănătate. În mod normal, pentru înlocuirea sa ar trebui întrunit CEx-ul PSD, dar ţinând cont că domnul preşedinte Dragnea a anunţat o restructurare a Guvernului înainte, în 2017, probabil va discuta cu premierul şi cu forurile competente din partid vizavi de ceea ce doresc şi cum dorim să arate noul Guvern".

La finalul anului trecut, Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că în luna ianuarie se va face o analiză în coaliţie în legătură cu o posibilă restructurare a Guvernului: "Evaluarea Guvernului s-a făcut permanent şi se face uitându-ne la măsurile pe care le-am adoptat în Guvern şi ne uităm şi în Parlament. Trebuie să vedem anul viitor (n.r. 2018) dacă forma Guvenului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului. Dacă da sau nu. Nu a existat nici din partea Guvernului nici din partea noastră în coaliţie vreo perioadă de răgaz în care să poţi să faci o astfel de analiză. În ianuarie vom începe discuţii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentală să fie şi mai bună decât a fost în această perioadă. A fost un an guvernamental bun, cu rezultate bune, cu o muncă eficientă, cu măsurile adoptate".

El a adăugat în decembrie, anul trecut, că este mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, pe care şi l-ar dori mai calm, potrivit Agerpres.

"Eu sunt mulţumit de activitatea premierului Tudose. Este un tip care nu e foarte calm, sunt oameni care nu sunt foarte calmi. (...) Toţi trebuie să fim mai calmi, când eşti mai calm aduni mai multe în jurul tău, când eşti nervos, nu aduni", a arătat el. Preşedintele PSD a mai subliniat la finalul lunii decembrie că, personal, nu are niciun element care să îi spună că trebuie să fie remaniat vreun ministru.

O zi mai târziu, Premierul Mihai Tudose a afirmat că în luna ianuarie va avea loc o evaluare, dar nu doar a Guvernului, ci la nivelul tuturor zonelor de decizie, referindu-se şi la şefii de agenţii, secretarii de stat, membri în consilii de administraţie. El a afirmat că vor fi luate măsuri de eficientizare.

Potrivit Constituţiei, dacă se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, este nevoie de un nou vot de încredere în Parlament.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. P.S.D. a bulversat pana la distrugere macromediul economic romanesc. Ar fi benefic ca tot guvernul sa demisioneze, alegerile anticipate sunt singura solutie!!!!

    1. Sa vina cine?

      Psd din randul 2? 

      acum, asta e psd-ul.. din randurile 2 si inferioare. asa ca, iti dai seama ce-o fi in randurile inferioare..

    RECICLARE ŞI RESTRUCTUARE ÎN FIECATE NANOSECUNDÃ . FÃRÃ CRIPTOCOMUNIŞTI !!!

    Un GUVERN BUN functioneaza si cu 5 ministere!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb