CONSERVATORII BRITANICI EUROSCEPTICI: Un Brexit fără acord, cea mai probabilă ipoteză

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2019

Un Brexit fără acord, cea mai probabilă ipoteză

Theresa May plănuieşte să lanseze noi negocieri cu liderii UE

Marea Britanie va părăsi, probabil, Uniunea Europeană fără un acord cu Bruxelles-ul, potrivit deputatului conservator eurosceptic Jacob Rees-Mogg, care spune că acest lucru este luat în calcul după respingerea în Parlament, săptămâna trecută, a acordului de Brexit propus de premierul Theresa May.

Jacob Rees-Mogg, preşedintele facţiunii European Research Group (ERG), alcătuită din deputaţii anti-UE din Partidul Conservator, susţine, conform Reuters, că o ieşire din UE fără acord este, în prezent, cea mai verosimilă ipoteză, chiar dacă Theresa May are un plan de rezervă - "Plan B", care a fost prezentat ieri după-amiază.

"Eu cred că cea mai probabilă ipoteză este cea a unui Brexit fără acord, a doua - a unui acord revizuit, a treia - a unei amânări a ieşirii din UE, iar a patra - a rămânerii în UE", a declarat deputatul britanic.

Însă, Theresa May vrea să găsească o cale prin care să evite ieşirea din UE fără un acord. În acest sens, premierul britanic s-a întâlnit, în ultimele zile, atât cu liderii opoziţiei, cât şi cu deputaţii din partidul său.

Totodată, May plănuieşte să revină la Bruxelles să negocieze modificări ale acordului cu liderii UE.

Ieri, la prezentarea "Planului B", May a declarat: "În mod clar, abordarea guvernului privind Brexitul trebuie să se schimbe. Există temeri larg răspândite legate de plecarea Regatului Unit din UE fără acord. Unii vor să excludem această posibilitate. Modul corect pentru ieşirea din bloc este să aprobăm o înţelegere cu UE şi acesta este şi scopul guvernului. (...) Am mari temeri legate de un al doilea referendum, care ar afecta coeziunea socială".

Deputaţii britanici pot amenda "Panul B", după care este programată o dezbatere şi un vot pentru acesta, în 29 ianuarie, cu două luni înainte de data planificată pentru Brexit (29 martie).

Ministrul britanic al Comerţului Extern, Liam Fox, a avertizat, înaintea prezentării "Planului B", că există ris­cul unui "tsunami politic" în cazul în care deputaţii nu vor respecta rezultatul referendumului din iunie 2016, care a stabilit ieşirea ţării din blocul comunitar.

Ieri, May a declarat că guvernul va consulta Parlamentul cu privire la mandatul său de negociere în următoarea fază a discuţiilor pe marginea Brexitului. Aceasta a mai spus că guvernul va fi mai flexibil în abordarea din Parlament, va oferi o protecţie mai bună în privinţa drepturilor muncitorilor, res­pectiv a mediului în care aceştia lucrează, şi va încerca să asigure schimbări în problema frontierei irlandeze.

Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, a declarat, ieri, că premierul trebuie să accepte realitatea, respectiv faptul că actualul său acord nu este funcţional. "May trebuie să excludă varianta «fără acord» şi să nu mai risipească banii contribuabililor pe pregătirea unei astfel de variante", a menţionat Corbyn.

Dublinul respinge negocierile bilaterale cu Londra

Autorităţile de la Dublin au respins ideea negocierilor bilaterale cu Londra, ministrul irlandez pentru Afaceri Europene, Helen McEntee, declarând ieri că acordul din 1998 încheiat cu privire la Irlanda de Nord nu este renegociabil.

Conform The Sunday Times, May ar vrea să încheie cu Dublinul un tratat care să-i permită să scoată problema "plasei de siguranţă" ("backstop") din acordul de Brexit, acesta fiind unul dintre principalele motive ale respingerii documentului săptămâna trecută, în Camera Comunelor.

May a declarat, ieri, că va purta cu UE discuţii legate de graniţa irlandeză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb