Consilierul lui Vadim Tudor, Nati Meir, îi acuză de corupţie pe Radu F. Alexandru şi Theodor Stolojan

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2004

Nati Meir susţine că l-a înregistrat pe Radu F. Alexandru cînd îi solicita sprijinul pentru a deveni liderul Comunităţii evreieşti, în schimbul facilitării unor contracte economice de minim 30 de milioane de dolari

În replică, Radu F. Alexandru respinge acuzaţiile, afirmînd că Nati Meir este un mitoman

PNL a anunţat că îl va acţiona în judecată pe Nati Meir pentru acuzaţiile aduse preşedintelui Theodor Stolojan

Nati Meir, consilierul preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, îi acuză de acte de corupţie, pe liderul PNL, Theodor Stolojan şi pe senatorul liberal, Radu F. Alexandru. Domnia sa susţine că senatorul PNL i-a cerut într-o serie de întîlniri, să-l convingă pe Corneliu Vadim Tudor să nu-l atace pe Theodor Stolojan în timpul campaniei electorale şi să ofere sprijin Alianţei PNL-PD în judeţul Mehedinţi. Pe lîngă aceasta, Nati Meir, trebuia să mai facă lobby în Israel, pentru ca Radu F. Alexandru să obţină sprijinul necesar pentru a deveni liderul Comunităţii Evreieşti din România. În schimb, consilierul PRM urma să primească mai multe contracte fără licitaţie, în construcţii, ce urmau să fie facilitate de preşedintele PNL, după ce ar fi cîştigat fotoliul de la Cotroceni. Nati Meir afirmă că a înregistrat mai multe convorbiri cu senatorul Alexandru, din care reies cele relatate de el. "Aş putea să jur că tot ce am spus este adevărat", a declarat domnia sa ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugînd că "ceea ce se întîmplă, poate fi comparat cu un Watergate românesc".

Conform spuselor sale, casetele urmeză să fie depuse la PNA, pentru a le servi procurorilor, în anchetarea acestui caz. Mai mult, Nati Meir a mărturisit că, din momentul în care s-a aflat că deţine înregistrările, a primit mai multe ameninţări telefonice. Începînd de ieri dimineaţă, a precizat Nati Meir, organele de poliţie îi asigură protecţia. Domnia sa consideră că, după ce va face public conţinutul înregistrărilor, "vom asista la un adevărat cutremur în politică, sau poate chiar mai mult". Consilierul lui Vadim a ţinut să dezmintă, că prin intermediul acţiunii sale, ar face jocul PSD. Totuşi, din declaraţiile sale s-a putut desprinde o uşoară simpatie pentru preşedintele Iliescu. Nati Meir a specificat că nici măcar liderul PRM nu a cunoscut această problemă.

În replică, senatorul Radu F. Alexandru a organizat ieri o conferinţă de presă specială, în care a dezminţit toate acuzaţiile aduse de consilierul PRM. "Sîntem în faţa unui mitoman", a afirmat Radu F. Alexandru, adăugînd: "Dacă există vreo afirmaţie în acele înregistrări din care să reiasă că dacă Stolojan va ajunge preşedinte, îi va da contracte, eu mîine, îmi dau demisia!". Senatorul PNL nu a negat că, în cadrul discuţiilor Nati Meir ar fi rostit puţinele fragmente derulate de pe bandă de către Nati Meir în faţa presei ("aşa se vede în Israel, că PNL-PD o să facă aici guvernul...în afacerea asta eu sînt cu încă oameni...o să facem cu Solel Boneh (n.r. firmă de construcţii israeliană)...şi tu ai promis că dacă reuşesc o să-mi dai o lucrare pentru Solel Boneh şi o să iau şi eu cîteva procente...". Radu F. Alexandru se apără suţinînd că aceste fraze au fost spuse în finalul întrevederii, după ce se ridicaseră de pe scaune şi consilierul PRM se afla lîngă uşă, motiv pentru care nu a dat nici un răspuns. Liberalul a mai precizat că în timpul ultimei întîniri, a bănuit că este înregistrat.

Partidul Naţional Liberal a anunţat că îl va acţiona în judecată pe Nati Meir pentru declaraţiile calomnioase la adresa preşedintelui PNL Theodor Stolojan: "Aşa-zisele dezvăluri făcute de consilierul plătit al preşedintelui PRM constituie dovada că PSD a demarat, prin noua sa portavoce electorală, Corneliu Vadim Tudor, o campanie murdară de defăimare la adresa candidatului Alianţei D.A. PNL-PD. Sîntem convinşi că aceste calomnii proferate de domnul Nati Meir sînt urmarea directă a înţelegerilor post-electorale dintre PSD şi PRM şi a recentei întîlniri dintre Corneliu Vadim Tudor şi preşedintele executiv al PSD, domnul Octav Cozmîncă, care artă, o dată în plus, colaborarea strînsă dintre PRM şi partidul de guvernămînt".

Călin Popescu Tăriceanu, Vicepreşedinte al PNL

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb