Consiliul Concurenţei a amendat 4 companii cu 123 milioane lei

T.B.
Companii / 8 februarie

Consiliul Concurenţei a amendat 4 companii cu 123 milioane lei

Actualizare - eMAG: Am colaborat cu Consiliul Concurenţei pe tot parcursul investigaţiei

Reprezentanţii eMAG au transmis Ziarului Bursa punctul lor de vedere cu privire la decizia Consiliului Concurenţei. Aceştia au afirmat:

"Am colaborat cu Consiliul Concurenţei pe tot parcursul investigaţiei şi am pus la dispoziţia autorităţilor, în mod transparent, toate informaţiile necesare pentru clarificarea situaţiei. Concomitent cu plata amenzii, ne vom concentra pe mai departe în a oferi clienţilor noştri servicii cu valoare adăugată care să îi ajute să economisească timp şi bani şi a le oferi experienţe bune în online."

---

Actualizare - Flanco: Respectăm decizia autorităţii

Flanco a colaborat în mod transparent cu echipa care a condus investigaţia din partea Consiliului Concurenţei. Respectăm decizia autorităţii, menţionând că vom continua, ca şi până acum, să ne stabilim independent strategia comercială, respectiv politica de preţuri şi oferte, fără a permite vreodată intruziunea oricărei terţe părţi. Obiectivul nostru final este întotdeauna acela de a răspunde intereselor consumatorului final şi de a veni în sprijinul său, au transmis reprezentanţii companiei.

---

Actualizare - Samsung Electronics România a luat la cunoştinţă decizia anunţată de Consiliul Concurenţei

"Samsung Electronics România a luat la cunoştinţă decizia anunţată de Consiliul Concurenţei şi a luat toate cele necesare pentru respectarea acesteia. Ne asigurăm şi partenerii cu această decizie nu va afecta activitatea Samsung Electronics România. Ne angajăm să depunem în continuare politicile şi procedurile noastre interne şi să consolidăm programul de conformitate. Totodată, vom continua să inovăm şi să ne concentrăm pe satisfacţia consumatorilor noştri, oferind produse şi servicii de calitate superioară", anunţă compania într-un comunicat de presă.

---

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile SEROM, Dante International S.A., Altex România S.R.L. şi Flanco Retail S.A cu 123 milioane lei pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială pe piaţa comercializării televizoarelor şi telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei, remis redacţiei.

Potrivit sursei menţionate, amenzile au fost aplicate astfel:

" SEROM 75.441.655 lei

Dante Internaţional 20.311.427 lei

Altex România 21.376.113 lei

Flanco Retail 6.223.580 lei"

Înţelegerea anticoncurenţială a constat în fixarea preţurilor de revânzare a unor produse de către SEROM şi fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante şi Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacităţii celor trei comercianţi cu amănuntul de a-şi stabili independent preţurile de revânzare, informează sursa citată. Astfel, a fost restricţionată concurenţa la nivelul comerţului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit preţuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare şi telefoane mobile. Televizoarele şi telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice şi de comunicaţii, transmite Consiliul.

Indiciile care au stat la baza declanşării investigaţiei au inclus şi informaţii primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenţia autorităţii încălcările Legii concurenţei, în mod anonim, arată datele comunicatului. Platforma poate fi accesată la https://report.whistleb.com/ro/consiliulconcurentei, adaugă sursa.

Potrivit comunicatului, "Reamintim că legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească, în special cele care stabilesc preţuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

Deciziile Consiliului Concurenţei sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune în aplicare decizia de sancţionare a autorităţii de concurenţă şi execută amenzile", declară reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hai și la PETROM, OMV, ptr importuri de motorina prin terțe firme, cu creșterea prețului final.

    Motorina....indiana... .din titei ...

    au rezolvat cu algoritmul fraudulos de care scriam prin comenturi acum 2 ani?

    s c c r e t 

    1. Nu.

      Au rezolvat numai eliminând 2 laturi:  

      Una din legături 

      Una din etape 

      Dar, rețeaua e gata făcută. Informația circula, chiar din exterior spre interior

      ???? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb