Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Billa de către Carrefour

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Companii / 29 iunie 2016

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Billa de către Carrefour

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică prin care Carrefour Nederland BV achiziţionează magazinele Billa, informează un comunicat al instuţiei remis redacţiei. Tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Carrefour.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că în zona geografică Brăila operaţiunea ar putea conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Carrefour, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere a consumatorilor. În această situaţie, ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţurilor produselor alimentare în zonă", se arată în comunicatul Consiliului.

Carrefour şi-a luat angajamentul de a cesiona trei supermarketuri active pe piaţa din Brăila, respectiv două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa. De asemenea, Carrefour s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pe o perioadă semnificativă, de cel puţin 10 ani.

De asemenea, Carrefour va avea obligaţia de a pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la potenţialii cumpărători, dar şi să obţină acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

În celelalte zone analizate nu au fost identificate îngrijorări concurenţiale având în vedere că există mai companii asemănătoare pe aceste pieţe, precizează Consiliul Concurenţei.

Pe parcursul procesului de analiză a tranzacţiei, Consiliul a solicitat părţilor interesate să prezinte observaţii sau opinii atât în legătură cu operaţiunea de concentrare economică notificată, cât şi referilor la angajamentele propuse de către Carrefour.

"Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurentei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb