Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea "Ductil Steel" de către "Mechel International Holdings"

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 aprilie 2008

Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de Mechel International Holdings AG Elveţia prin preluarea Ductil Steel SA Buzău, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de autoritatea de concurenţă. "Întrucât concentrarea economică notificată prezenta anumite îndoieli cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal, Consiliul Concurenţei a decis declanşarea unei investigaţii. Ulterior analizei efectuate, în cadrul investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea nu conduce la restrângerea, înlăturarea ori denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa produselor lungi şi trase din oţel carbon şi slab aliat din România", se precizează în comunicat.

Potrivit datelor CC, operaţiunea de concentrare s-a realizat în data de 2 noiembrie 2007, în baza Contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, încheiat între achizitor şi Lakewind Limited, care deţinea controlul asupra Ductil Steel SA Buzău.

Mechel International Holdings AG face parte din Grupul Mechel OAO, cu sediul în Federaţia Rusă. Grupul Mechel are activităţi în minerit şi siderurgie şi reuneşte producători de cărbune, minereu de fier, nichel, oţel, produse laminate şi produse din sârmă. Alte activităţi ale grupului includ producerea şi transportul de energie electrică, activităţi de transport, portuare, marketing şi distribuţie. În România, Mechel International Holdings AG deţine controlul la alte două combinate, Mechel Târgovişte şi Mechel Câmpia Turzii, ambele active pe piaţa produselor lungi şi trase din oţel carbon şi slab aliat, dar şi a oţelurilor înalt aliate.

Ductil Steel este activ pe piaţa produselor lungi şi trase din oţel carbon şi slab aliat. În anul 2005, a achiziţionat oţelăria electrică a Combinatului Oţelu Roşu, astfel încât materia primă principală este produsă în sistem integrat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb