Consiliul Concurenţei investighează preluarea "Ductil" de către "Mechel"

RP
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 7 ianuarie 2008

Consiliul Concurenţei (CC) va lua o decizie cu privire la concentrarea economică ce ar urma să se realizeze prin preluarea Ductil Steel Buzău de către Mechel International Holdings AG, Elveţia, în luna aprilie a acestui an, informează un comunicat de presă emis ieri de instituţie.

Potrivit comunicatului, Consiliul Concurenţei a primit, în luna noiembrie 2007, notificarea acestei concentrări economice şi a început o investigaţie, din analiza preliminară reieşind că părţile implicate sunt concurente pe unele dintre pieţele relevante definite.

"Ca urmare, în vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, Consiliul Concurenţei a dispus, în decembrie 2007, declanşarea unei investigatii, având ca obiect posibila încalcare a prevederilor art. 12 din Legea Concurenţei, prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante care ar putea conduce la restrângerea concurenţei pe piaţa românească, ca rezultat al acestei concentrări economice", se menţionează în comunicat. O decizie cu privire la aceasta operaţiune urmea-ză a fi luată în termen de maximum 5 luni de la primirea notificării de concentrare economică.

Ductil Steel Buzău este activă pe piaţa oţelului, sub forma semifabricatelor, a produselor lungi (oţel beton, sârmă laminată) şi a produselor trase.

Mechel International Holdings AG este prezentă pe piaţa din România prin cele două fabrici Mechel Steel Târgovişte şi Mechel Steel Câmpia Turzii, ambele active în domeniul siderurgic.

Consiliul Concurenţei invită părţile terţe interesate să îi prezinte eventualele observaţii sau puncte de vedere, în legatură cu modul în care operaţiunea notificată le afectează sau le poate afecta propria activitate, până pe 21 ianuarie anul în curs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb