Consiliul Concurenţei pune în dezbatere angajamentele propuse de către Uniunea Naţională a Barourilor din România

F.D.
Miscellanea / 20 februarie

Consiliul Concurenţei pune în dezbatere angajamentele propuse de către Uniunea Naţională a Barourilor din România

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de către Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) pentru a înlătura îngrijorările concurenţiale identificate în cadrul investigaţiei privind stabilirea preţurilor/tarifelor de revânzare, de către membrii săi, pe piaţa serviciilor de înregistrare a avizelor de înscriere în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, în prezent Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară (RNPM), conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, investigaţia vizează posibilitatea ca UNBR să fi adoptat anumite tarife minimale privind serviciile de înregistrare a avizelor de înscriere în RNPM. De asemenea, se analizează şi posibilitatea practicării acestor tarife minime de către agenţii împuterniciţi să înregistreze avize de înscriere în registrul menţionat, precum şi includerea dreptului UNBR de a impune tarife în contractele încheiate cu agenţii împuterniciţi, relevând o posibilă coordonare a comportamentului agenţilor împuterniciţi.

Astfel, UNBR se angajează să modifice contractul pe care îl foloseşte în relaţia cu agenţii din reţeaua sa, pentru conformare cu regulile de concurenţă şi cu Legea (nr. 297/2018) privind Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară. În acest sens, UNBR ar urma să elimine din modelele sale de contracte orice menţiune la dreptul operatorului de a impune tarife.

În plus, UNBR se angajează să clarifice regimul cheltuielilor suportate de către agenţii împuterniciţi, să verifice atitudinea agenţilor pentru conformarea cu regulile de concurenţă şi să îşi asume un program de conformare cu regulile de concurenţă, care ar urma să conţină conferinţe şi seminare de instruire, materiale de prezentare a regulilor şi mecanisme de verificare a însuşirii cunoştinţelor de către toţi membrii reţelei de agenţi RNPM ai UNBR.

Angajamentele urmează să fie implementate în cel mult şase luni de la aprobare, prin încheierea de contracte noi care vor fi trimise autorităţii de concurenţă pentru verificare până la data de 31 decembrie 2024.

După ce analizează observaţiile primite, Consiliul Concurenţei poate solicita modificarea propunerii de angajamente şi/sau poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb